El City regala a Guardiola una altra alegria en el seu partit 900

El campió va abusar del Copenhaguen, al qual va assetjar amb 27 rematades, però va marcar només tres gols. El porter Grabara va ser el millor dels locals, mentre que Ederson va regalar el gol danès.

El City regala a Guardiola una altra alegria en el seu partit 900

JOAN doMÈNECH

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Manchester City va posar peu i mig en els quarts de final. Era d’esperar. La visita del campió davant el finalista de vuitens amb pitjor rànquing, igualat amb la Reial Societat, es va saldar amb el triomf del conjunt anglès. Pep Guardiola va presentar l’alineació de gala (la de la final d’Istanbul, amb el retorn de Walker en lloc d’Akanji), la mateixa al Parken que la que desitjaria presentar l’1 de juny a la de Wembley. Li serviria, i firmaria encantat, el mateix resultat (1-3), escàs, però, per l’esforç que va invertir.

Li va costar menys batre el Copenhaguen que a l’Inter fa vuit mesos perquè el seu domini abusiu li va permetre anar generant ocasions de gol, més o menys clares, més o menys freqüents. Instal·lat el City al mig del camp local, concessió parcial de l’amfitrió, que ho va fiar tot a un cop de sort o a l’atzar, va exercir un domini abusiu. Mai es desesperava el City, que anava movent la pilota de banda a banda per trobar o crear un buit per on colar-se en el 4-5-1 que li va plantejar el Copenhaguen. L’onze blau cel, a còpia de costum, ha sabut desenvolupar una apreciable fluïdesa contra rivals defensius.

Amb la victòria 655 va celebrar Guardiola el partit 900 com a entrenador, el desenllaç aclaparadorament habitual (72,7%) al llarg de la seva carrera. Kevin de Bruyne va posar la primera pedra al culminar una ràpida jugada amb tres intervinents: una obertura de Rúben Dias a l’extrem dret on estava Phil Foden i passada a la carrera vertical del belga per sorprendre Grabara, el porter local i el millor del seu equip.

El pitjor del City va ser Ederson, i només per facilitar el gol del Copenhaguen. Va ser un regal en tota regla del porter brasiler a tota la parròquia danesa, no només als futbolistes, perquè va trencar el tedi d’un monòleg de partit. Ederson va fer una pèssima passada que va ser interceptada al límit de l’àrea per Mattson, que ho va aprofitar amb un xut ajustat.

Màgic Bernardo Silva

Notícies relacionades

Lluny d’esperonar el Copenhaguen, incrèdul encara amb semblant sorpresa, el City va haver d’esforçar-se de nou per recuperar l’avantatge. Ho va aconseguir mitjançant un rebot que Bernardo Silva va convertir en un golàs amb un suau i màgic xut que l’agafava a contrapeu.

El Copenhaguen es va animar al sentir-se viu amb la derrota mínima, pressionant una mica més el posseïdor de la pilota per forçar un robatori que li permetés muntar un contraatac. No va arribar a inquietar de nou Ederson, mentre que a Grabara se li multiplicava la feina fins al temps afegit. Estava descol·locat, després de frustrar dues vegades Haaland, per poder desviar també l’última de les 27 rematades del City que va intentar Foden.