Formula 1

Aston Martin presenta el nou AMR24 d’Alonso

Tot i que en aparença no s’hi aprecien grans canvis, els responsables tècnics de l’equip parlen d’«una gran evolució» del model anterior.

Aston Martin presenta el nou AMR24 d’Alonso

LAURA LÓPEZ ALBIAC

2
Es llegeix en minuts
LAURA LÓPEZ ALBIAC

Aston Martin va iniciar la setmana gran de les presentacions a la fórmula 1 amb un vídeo de tot just 30 segons en el qual ha mostrat les primeres imatges del seu AMR24, un cotxe que no és una revolució sinó una evolució del seu predecessor, AMR23, i amb el qual Fernando Alonso i el seu company Lance Stroll confien a millorar els seus resultats de l’any passat en la temporada més llarga de la història, que arrencarà a principis de març a Bahrain i comptarà amb 24 grans premis.

En el disseny, el nou cotxe d’Alonso manté el verd clàssic d’Aston Martin, amb alguns tocs de groc i negre. S’ha modificat el disseny de l’aleró davanter i els aletins pròxims a la rodes i segons explica l’equip té nova suspensió posterior. Els enginyers busquen maximitzar l’eficiència del flux d’aire al voltant de l’aleró posterior.

Dan Fallows, màxim responsable del projecte, sí que assegura que "hi ha molts canvis a nivell intern i en gairebé totes les àrees". "La majoria de les parts han canviat, però és una evolució de l’AMR23. Canvien el morro i l’aleró davanter, l’aerodinàmica, suspensió davantera, la posterior que vam heretar de Mercedes i també coses que no es veuran. La major part de la càrrega aerodinàmica en aquests cotxes prové del terra", apunta.

Mike Krack, el cap de l’equip, va comentar que "vam tenir una gran temporada amb l’AMR23, però hem intentat veure cada àrea al cotxe i les operacions per fer un pas endavant en totes les direccions. Han sigut dos mesos molt intensos des que vam acabar la temporada, esperem haver fet suficient i tenir un cotxe fort".

Tres jornades de test

Notícies relacionades

Krack, al costat d’Alonso i Stroll, van estrenar ahir l’Aston Martin en l’habitual filming day per completar els primers quilòmetres amb finalitats promocionals. El 21 de febrer a Sakhir arrenquen tres jornades de tests d’F-1 que seran claus per veure el comportament del cotxe i la primera carrera de la temporada, el GP de Bahrain, se celebrarà el 2 de març en el mateix circuit.

Aquesta serà la temporada número 21 d’Alonso, que en la presentació d’Aston Martin va assenyalar: "Ja he pilotat el cotxe al simulador fa unes setmanes. Però és molt aviat per detectar les diferències entre els cotxes de l’any passat i el d’aquest any. Realment Bahrain, quan tots sortim a pista, ens donarà la veritat sobretot. Però hauria de ser un bon pas endavant".