El forat sense fons després de Busquets

¿Christensen és la solució?

La posició de migcampista al Barça ha derivat en un problema des que va marxar Busquets. Ara dos jugadors exerceixen aquesta funció que abans feia el capità sol. Després de les set proves que ha fet Xavi, Deco buscarà un fitxatge l’estiu que ve.

Romeu-Gavi i Gündogan-De Jong han sigut les parelles més utilitzades per Xavi 

¿Christensen és la solució?

JOAN doMÈNECH

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La dimensió futbolística de Sergio Busquets, del Sergio Busquets ja més gran quan va marxar del Barça amb 34 anys, queda reflectida en un detall: el Barça ara necessita dos jugadors perquè exerceixin la tasca que abans feia un, el capità.

No és que Xavi Hernández no tingués marge d’elecció o un relleu semblant: és que ha alineat fins a set jugadors per a la posició de migcampista. L’últim ha sigut el central Andreas Christensen, que es va estrenar contra l’Alabès. La solució definitiva al problema no s’ha trobat: el club fitxarà un pivot l’estiu que ve. El Barça ha tornat a mirar al Girona. El 2023 es va emportar Oriol Romeu; el 2024 pretén Aleix García.

Aleix, l’opció assequible

"Substituir Busquets era gairebé impossible. El que s’acosta és Rodri, que està al City i no ens el vendrien. Kimmich està al Bayern. Cal mirar quant va pagar el Chelsea per Caicedo [133 milions d’euros com a mínim]", va explicar Deco a Esport 3, on va reconèixer que Aleix s’erigeix en l’opció més assequible.

Xavi va acabar satisfet del rendiment de Christensen a Mendizorroza; sobretot pel 91% de precisió en la passada, ja que amb prou feines va guanyar un dels sis duels en la pilota dividida. El partit de demà contra el Granada ratificarà les seves bones impressions si dona continuïtat al defensa o es va tractar només d’una opció puntual davant l’Alabès. Darrere té substituts com Iñigo Martínez, ja recuperat de la lesió, i Pau Cubarsí, més enllà de Jules Koundé i Ronald Araujo, que ja no s’han de desdoblar per cobrir la banda dreta. La defensa coixeja per l’esquerra, operats Marcos Alonso i Alejandro Balde.

Christensen va passar a la posició de pivot en la desesperada recerca de Xavi, malgrat disposar de cinc futbolistes capacitats per a aquest rol: Oriol Romeu i Ilkay Gündogan, fitxats l’estiu passat; Frenkie de Jong, més Pedri i Gavi, que són més interiors, però readaptables. Al llarg de la temporada, Xavi ha fet servir 14 de les 16 combinacions possibles barrejant-los tots. Només ha rebutjat l’opció Gavi-De Jong i Gavi-Pedri, la menys natural per ser els menys experts.

Les parelles més utilitzades han sigut les formades per Romeu i Gavi i la composta per Gündogan i De Jong, amb cinc partits cada una, seguides de Romeu-De Jong i Gündogan-Pedri amb quatre. Amb tots els jugadors disponibles, la primera elecció de la temporada (a Getafe) de Xavi va ser Pedri-Romeu, i la segona (Cadis), Gavi-Romeu.

S’amplia el ventall

La insatisfacció de Xavi i les lesions que han anat incidint en la línia de centrecampistes han ampliat el ventall de combinacions a la inclusió de Fermín, un altre interior, per acompanyar Gündogan i De Jong, fins a desembocar finalment en l’elecció de Christensen. A Vitòria el va escortar De Jong. Així, l’equip va poder tenir més avançats Gündogan i Pedri, que són els millors atacant l’àrea. Com Sergi Roberto, que quan se l’ha utilitzat ha estat a la part superior del quadrat que dibuixa el Barça.

Notícies relacionades

Gündogan va donar l’assistència a Lewandowski en el 0-1 i va anotar el 0-2 després d’un centre de Pedri. El capità d’Alemanya és el tercer golejador de l’equip a la Lliga (5), per darrere de Lewandowski (9) i Ferran (7) i per davant de João Félix (4) i Raphinha (3), dos davanters amb poca productivitat.

El greu problema del Barça, en el fons, amb la seva milionària inversió en el planter, rau a no haver modelat aquest recanvi per a Busquets malgrat el temps que ha tingut. Ni preparant un jove a mida que ascendia en les escales inferiors ni tampoc amb els fitxatges que ha efectuat per al filial. El problema sense solució.

Temes:

Christensen Gavi