L’Atlètic agita la Lliga

Marcos Llorente iguala per als blanc-i-vermells el derbi madrileny del Bernabéu en el temps afegit i permet mantenir les esperances intactes al Girona, que visitarà el Reial Madrid dissabte vinent a dos punts de distància de l’equip blanc.

L’Atlètic agita la Lliga

FERMÍN DE LA CALLE

2
Es llegeix en minuts
Fermín de la Calle

El Reial Madrid tenia la Lliga agafada amb una mà. Es distanciava quatre punts del Girona, deu del Barça i 13 de l’Atlètic, rebent a més dissabte en el Bernabéu els de Míchel, dels quals podria distanciar-se a set. Però tot va saltar pels aires quan Llorente en l’afegit va caçar una pilota tan mal defensada com la del gol de Brahim en l’àrea blanc-i-vermella.

Els gols de Brahim i Llorente van firmar les taules en un capítol de Lliga carregat de controvèrsia, ja que Raúl Cabañero, assistent de Sánchez Martínez, va anul·lar un gol de Savic quan l’àrbitre ja corria al centre del camp, i els blancs es van queixar per un possible penal a Bellingham.

Ancelotti va apostar per Carvajal de central, perdent joc aeri i guanyant sortida. Però la notícia va saltar en l’escalfament. Estaven anunciats Vinícius i Rodrygo en punta, però va començar a escalfar Joselu davant la sorpresa generalitzada. Vinícius va notar unes molèsties a les cervicals i es va donar per fet que l’ariet seria el seu substitut, fins que al saltar al camp va aparèixer Brahim, més semblant al brasiler per la seva electricitat i la seva arribada a l’espai.

En una jugada aparentment innocent l’Atlètic es va enfonsar en la seva àrea i va rebutjar dues vegades sense contundència, cosa que afavoria els rebots als blancs. Brahim es va trobar la pilota i amb tranquil·litat va obrir el marcador en el minut 20. Va poder arribar l’empat en algun centre en el qual Lunin no es va fer fort, i el cop de gràcia dels d’Ancelotti davant la indolència d’un Atlètic més posicional que agressiu. Es va arribar al descans amb un Madrid que acumulava arribades mentre els de Simeone les veien venir.

L’Atlètic va sortir més determinat en el segon acte, i en el primer córner blanc-i-vermell Griezmann va treure una rosca que va rematar Savic en l’àrea petita. L’Atlètic celebrava el gol, que Sánchez Martínez va concedir, però el seu assistent no va córrer al centre interpretant que Saúl, que estava en fora de joc, va destorbar Lunin. Segons després Lucas demanava un penal en l’àrea visitant que el col·legiat va obviar, com el que va demanar el Bernabéu el minut 60 de Savic sobre Bellingham.

Notícies relacionades

Simeone posava tot el seu arsenal en el camp amb Barrios, Memphis, Lino i Correa mentre Sánchez Martínez aconseguia generar consens a les dues banquetes i en una grada que li corejava el clàssic "¡Corrupció, a la Federació!". El derbi no tenia amo. Els matalassers morien amb tot jugant en camp rival i amb la pilota als peus, mentre Carletto recorria a Joselu. L’ariet entrava per un Brahim que sortia ovacionat després de vorejar el segon gol en una jugada personal delicada.

En la recta final Lunin va realitzar una parada que va justificar la seva titularitat després d’un cop de taló de Griezmann. El Madrid ja feia comptes i s’aferrava a la Lliga quan un centre a l’àrea blanca no va ser rebutjat i Llorente la va clavar a la xarxa. Empat en un derbi amb més controvèrsia que futbol i que dona esperances al Girona.

Temes:

Girona