Les tres mentides de Laporta

El màxim responsable blaugrana va acusar EL PERIÓDICO de mentir en les informacions publicades sobre la reforma de l’estadi i les condicions laborals dels treballadors.

Les tres mentides de Laporta

el periódico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Joan Laporta va respondre ahir a les preguntes de Jordi Basté a RAC-1 en un moment d’angoixa barcelonista en què la veu del president del Barça es feia necessària. Al marge de respondre de les qüestions plantejades sobre l’actualitat blaugrana, el màxim mandatari va criticar amb duresa les informacions d’EL PERIÓDICO sobre les irregularitats acreditades a les obres de l’Espai Barça. De fet, el dirigent va tergiversar aquestes informacions, acusant aquest diari i Prensa Ibérica de "mania persecutòria contra l’Espai Barça".

Aquestes són les tres mentides de Laporta respecte a la cobertura informativa d’aquest diari respecte a les denúncies d’explotació laboral per part dels treballadors que treballen al Camp Nou:

Limitar les irregularitats a només dos incidents.

Laporta va afirmar que "les incidències que han trobat són la suplantació d’un treballador pakistanès i un treballador que vivia a Manresa i que dormia als voltants de l’Estadi. Són dos casos irrellevants si es comparen amb la magnitud de l’obra i ja estan corregits. És esperpèntic i inversemblant", va declarar. En realitat, Inspecció de Treball de la Generalitat ha trobat irregularitats o fraus en una vintena de les gairebé 45 empreses subcontractades que fins ara operaven en la construcció del nou estadi blaugrana. En concret, aquestes firmes subcontractades per Limak que han sigut denunciades no paguen el que correspon als seus treballadors i tampoc a la Seguretat Social.

Portada amb milers de morts.

Mai EL PERIÓDICO ha fet una portada dient que 750.000 treballadors moren cada any en condicions laborals com les del Camp Nou, tal com va proclamar el màxim dirigent barcelonista. No existeix en l’hemeroteca.

Les investigacions sobre l’Espai Barça no van firmades per exempleats d’‘El Mundo’.

Notícies relacionades

"EL PERIÓDICO és de Prensa Ibérica, que està contractant, com sabeu, molts periodistes d’El Mundo. EL PERIÓDICO està fent una política descarada en contra del Barça", va sentenciar Laporta durant l’entrevista a RAC-1. Cap experiodista d’El Mundo està firmant les informacions relatives a les irregularitats de l’Espai Barça, sinó que són dos periodistes, Gabriel Ubieto i Elisenda Colell, que no han treballat mai en la capçalera madrilenya. En cas de ser així, tampoc seria un problema, resulta de fet irrellevant.

n