Laporta qualifica d’"incidències" les irregularitats a l’Estadi

Laporta qualifica d’"incidències" les irregularitats a l’Estadi

A. G.

2
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

Joan Laporta va qualificar de meres "incidències" totes les irregularitats laborals que EL PERIÓDICO ha anat denunciant sobre les obres del Camp Nou. En l’entrevista a RAC1, el president del Barça va carregar amb duresa contra les informacions que va començar a publicar aquest diari després de cinc mesos d’investigació.

"Hem passat cinc inspeccions de treball i el que han trobat han sigut només dues incidències. És esperpèntic el que estan fent", va criticar el president en to irat. I va posar a la diana no només el diari sinó Prensa Ibérica, el grup editorial. El dirigent se sent víctima d’una campanya.

EL PERIÓDICO ha anat revelant situacions d’obrers que treballaven més de deu hores cada dia, de dilluns a dissabte, a canvi d’un salari en molts casos de poc més de 1.000 euros al mes, per sota del conveni de la construcció i amb un preu hora que els sortia per sota del sou mínim. Una "explotació laboral", segons van denunciar desenes de testimonis recopilats. Alguns dels obrers consultats se sentien "esclavitzats".

Dos casos corregits

Laporta es va quedar amb dos episodis. "Les incidències que han trobat són la suplantació d’un treballador pakistanès i un treballador que vivia a Manresa i que dormia als voltants de l’estadi. Són dos casos irrellevants si es comparen amb la magnitud de l’obra i ja estan corregits. És esperpèntic i inversemblant. Si mires el titular, totalment sensacionalista, i després el contingut de la notícia... El Barça està complint la normativa", va afirmar.

"Crec que tenen un apriorisme ideològic que ve de la cúpula. Fan portades perquè les coses no prosperin en aquest projecte que és de club, de ciutat i de país. Han estat en contra des del principi", va dir. I va prosseguir en la seva andanada. "El tema no va de periodisme esportiu, m’estic referint que ve d’una cúpula pel tema polític". Considera Laporta que hi ha una intencionalitat en les crítiques. "Hi ha un apriorisme. Han estat en contra des del principi. Estan estenent el terror sobre aquest projecte que és el més important des del punt de vista institucional de la història del club". I va acusar aquest diari de "mania persecutòria contra l’Espai Barça".

En defensa de Limak

Laporta va defensar la polèmica contractació de l’empresa turca Limak per emprendre la reforma del Camp Nou. "Nosaltres ens decidim per una companyia turca, que fins i tot Goldman Sachs em va dir que eren molt complidors. Vam imposar unes condicions molt dures i les companyies espanyoles no les van acceptar, ja s’ho faran. No sé si ara estan darrere d’EL PERIÓDICO, però sí que he de dir que el posicionament d’aquest diari respecte a l’Espai Barça és vergonyós".

Un millor tracte

Notícies relacionades

Aquest diari ha explicat que després de les denúncies diversos obrers van admetre que l’actitud dels seus superiors ha canviat. Alguns se senten més vigilats i controlats, d’altres perceben que el tracte és més amable. "Fa la sensació que estan tensos i nerviosos", coincideixen a assenyalar alguns.

També ha detallat aquest diari recentment que Inspecció de Treball de la Generalitat ha trobat irregularitats o fraus en una vintena de les gairebé 45 empreses subcontractades per al Camp Nou, acreditant així els abusos destapats. Les subcontractes no paguen el que correspon als seus treballadors ni a la Seguretat Social, per la qual cosa la inspecció reclama que abonin els diners pendents als empleats.