LA TEMPESTA BLANC-I-BLAVA

Ramis se salva i tindrà una última bala contra el Llevant

El relleu de Luis García només ha guanyat 3 dels 10 partits que ha dirigit en un Espanyol en crisi. La cita de diumenge a Cornellà serà clau en el seu futur

Ramis se salva i tindrà una última bala contra el Llevant

RAÚL PANIAGUA

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

L’Espanyol continua de crisi en crisi en el seu tortuós camí per Segona. En cinc mesos i mig de competició, el club periquito col·lecciona decepcions en un projecte que només concep l’ascens com a objectiu final. Difícilment s’assolirà si l’equip segueix a la deriva. Luis García va durar 14 jornades, en les quals va sumar les mateixes victòries (7) que el global d’empats (3) i derrotes (4). Luis Miguel Ramis ha aconseguit el que semblava complicat: fer-ho pitjor que l’asturià.

El tècnic tarragoní només porta tres triomfs en els seus 10 xocs a la banqueta periquita, un balanç penós en un conjunt que per plantilla i pressupost hauria d’imposar la seva jerarquia. La recent debacle a Elda (3-2) el va deixar contra les cordes, però tot apunta que salvarà el cap, almenys fins al duel de diumenge contra el Llevant. Seria la seva última bala. Si l’Espanyol no guanya serà fulminat.

El 5 de novembre es va produir la primera convulsió en el curs, amb l’acomiadament de Luis García hores després d’empatar a casa amb l’Eibar. L’ensopegada es va produir divendres i diumenge es van precipitar els esdeveniments. L’exjugador periquito no era un tècnic del grat del director esportiu Fran Garagarza, que va apostar per Ramis com a recanvi. La seva major experiència a Segona i un estil més aguerrit casaven millor amb la filosofia de l’executiu, però la realitat ha sigut molt diferent. Tres mesos després, l’Espanyol està com estava. O pitjor. L’avenç ha sigut nul.

Reunió a quatre bandes

Si Luis García va ser el desè entrenador acomiadat en l’era Chen, iniciada el gener del 2016, Ramis està fent mèrits per ser l’onzè. L’última derrota a casa de l’Eldense (3-2) va resultar inadmissible per als seguidors, que van demanar a les xarxes l’acomiadament del tècnic. La tensió també regna a la cúpula. El conseller delegat Mao Ye i Garagarza van debatre després del fiasco i ja es temptegen possibles recanvis per a Ramis, que per ara es manté en el càrrec. L’amo vol esperar al màxim per evitar una altra despesa i falten alternatives sòlides.

El tècnic va dirigir ahir la sessió a Sant Adrià, on es va produir una reunió a quatre bandes amb tots els protagonistes de la crisi: el CEO, el director esportiu, el tècnic i la plantilla. L’equip només ha aconseguit una victòria en les set últimes jornades: 7 punts de 21 de possibles. No ha millorat en atac ni en defensa i és una calamitat fora de casa. Ni un sol triomf ha aconseguit Ramis lluny de Cornellà.

Vestuari agitat

Notícies relacionades

El cisma arriba la setmana del tancament del mercat d’hivern, en què per ara no s’ha produït cap moviment a les files periquites. Sense inversió també és més complicat arribar als objectius. És obvi que encara queda temps per reaccionar i aspirar a l’ascens directe, que està a només tres punts. Si l’equip fos capaç d’enllaçar una ratxa positiva, el panorama canviaria per complet. Però no sembla fàcil en aquests moments, especialment amb una defensa fràgil que ni Luis García ni Ramis han sabut enfortir.

L’entrenador, a més, va criticar obertament els seus jugadors després de la patacada d’Elda, cosa que va agitar encara més la situació. "No hem vist un Espanyol amb ganes d’ascendir. Ens en anem amb vergonya", va apuntar el preparador, dolgut per llançar per la borda un 1-2. "No estem disposats a obrir-nos una cella per defensar. Jo he de fer-los entendre això. Que això moltes vegades es defensa amb sang", va agregar Ramis. Aquestes paraules no van agradar gens a un vestidor que també és molt culpable de la crisi que assola l’Espanyol.

Temes:

Espanyol