tennis

La perfecció d’Aryna Sabalenka a Austràlia

La tennista bielorussa, número dos del món, reedita títol a Melbourne al vèncer Zheng sense cedir un sol set en el torneig: «Hi ha molt per aconseguir»

La perfecció d’Aryna Sabalenka                           a Austràlia

jaume pujol-galceran

2
Es llegeix en minuts
jaume pujol-galceran

Aryna Sabalenka va tornar a inscriure el seu nom en el palmarès de l’Open d’Austràlia, per segon any consecutiu, al vèncer a la final a la xinesa Quinwen Zheng per 6-3 i 6-2. La tennista bielorussa, número dos mundial, va aconseguir ahir el títol sense cedir ni un set en el torneig i es converteix en la segona tennista que revalida el títol després que ho aconseguís la seva compatriota Vitòria Azarenka el 2012 i el 2013.

"Ha sigut un llarg viatge, però queda molt camí per recórrer. Podria retirar-me després d’això d’avui, però encara és aviat. N’hi ha moltes que encara puc aconseguir. Hi va haver moments que pensava que no ho aconseguiria", deia feliç Sabalenka (25 anys) després de la seva victòria.

Sabalenka va posar en joc d’entrada les raons per les quals anava a defensar el títol guanyat l’any passat. La bielorussa arribava a la final sense cedir un set de la mà de la potència de les seves sacades i el seu drive. Segura, contundent i agressiva, va certificar la victòria després d’1 hora i 16 minuts.

Sabalenka és la cinquena tennista, des de l’any 2000, que guanya el títol a Austràlia sense cedir un set. Com ho va aconseguir aquell any la nord-americana Lindsay Davenport i després la russa Maria Sharapova (2008), la nord-americana Serena Williams (2017) i l’australiana Ashleigh Barty (2022) en la història dels Grand Slams en l’era Open (1968). No només això. Sabalenka va aconseguir el rècord sense cedir ni una vegada la seva sacada en tot el torneig. Ningú ho havia aconseguit des de Serena Williams el 2007.

El servei (84% de punts amb el primer servei, 78% en el torneig) va ser una arma fonamental de la bielorussa que, a més, va imposar la seva experiència contra Zheng que disputava la seva primera final de Grand Slam i que arribava al partit sense enfrontar-se a cap top 50 en el torneig. Tot i que, als seus 21 anys, ha mostrat un tennis de nivell per guanyar-se una plaça en el top ten, on aquest dilluns apareixerà a la setena plaça.

Notícies relacionades

"Espero que vinguin coses millors en el futur. Necessito millorar per ser més fort la pròxima vegada", va destacar Zheng que somiava guanyar el títol que la va fer voler ser tennista quan el seu compatriota Na Li, present ahir a la grada, el va guanyar el 2014, després de perdre les finals de 2011 i 2013. La tennista xinesa es va emportar de premi un milió d’euros i Sabalenka es va emportar dos milions pel seu títol.

Zheng ha demostrat en aquest torneig tenir talent per aspirar a aquests títols. El 2020 ja es va donar a conèixer arribant als vuitens de final i arrabassant-li l’únic set que va perdre Iga Swiatek, actual número 1, per guanyar el seu primer Roland Garros. Entrenada pel català Pere Riba a Barcelona, l’extennista català destacava aquests dies la seva disposició per aconseguir-ho.