EL POSSIBLE RELLEU

Márquez es postula per assumir el lloc de Xavi

«A una oportunitat així no li pots dir que no», diu Rafa Márquez, que sap que és candidat, després del partit del filial a Fuenlabrada

Márquez es postula per assumir el lloc de Xavi

JOAN DOMÈNECH

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La paranoia d’un partit apoteòsic a la gespa es va colar fins als vestidors. L’anunci anticipat del cessament de la convivència, o la dimissió avançada de Xavi, dit en termes futbolístics, va obrir i va tancar la crisi en un no res. Ja se sap que Xavi no continuarà, la junta no té la urgència de buscar un substitut a correcuita (sense diners, s’estalvia que no haurà de pagar la liquidació del contracte fins al 2025) i el substitut es va preparant amb temps.

Ara les mirades es giraran cap al Barcelona Atlètic, el filial, que és on s’estableix el futur recanvi de Xavi. Els mitjans i els aficionats s’interessaran ara a veure com juga el segon equip i com es mou la mà que el gronxa. Rafa Márquez sap que és candidat i es va postular per a la vacant del primer equip. Joan Laporta el va reclutar perquè tornés al club després de les eleccions a canvi del suport que va donar durant la campanya –se suposa que també amb l’aval d’informes tècnics, més enllà del que pensessin els assessors del president– i Deco, excompany seu al Barça com a jugador (2004-2008), avala el seu ascens, reprès el contacte a Barcelona. L’ajudant de Márquez és Juliano Belletti, un altre component d’aquella plantilla.

El compte enrere

"A una oportunitat així no li pots dir que no", va comentar Rafa Márquez a Fuenlabrada després del partit del Barça Atlètic que va guanyar (1-2). Sabia l’exfutbolista mexicà el que estava passant a 600 quilòmetres de la localitat madrilenya. "Intentaré estar preparat i fer-ho el millor possible", va afegir, conscient que ha començat el seu compte enrere.

"Estic molt content amb el treball que estic fent amb els nois. És la meva segona temporada com a tècnic", va explicar Márquez després de la victòria. El Barcelona Atlètic és el seu segon club després de les pràctiques que va fer als infantils de la Reial Societat d’Alcalá de Henares, les obligades pràctiques per obtenir el títol d’entrenador UEFA Pro. "Arribarà al seu moment si m’ha de tocar. El més important és enfocar-me i continuar preparant-me", va afegir específicament sobre la vacant que s’estava obrint a Montjuïc.

Notícies relacionades

El compte enrere de Márquez el va activar Xavi expressant la seva renúncia per "canviar la dinàmica de l’equip i alleujar la tensió del club", mentre els dirigents digerien la voluntat del tècnic d’"alliberar-se" i els jugadors se n’assabentaven al tornar a casa.

Els components de la plantilla que havien parlat al final de l’hecatombe futbolística, terme ja pertinent per les conseqüències que va generar, havien tancat files amb l’entrenador, a qui exoneraven de qualsevol responsabilitat. "¿Què pot fer el míster en una jugada en la qual fallem dins de l’àrea?", va preguntar a l’aire Ronald Araujo, que havia trobat a faltar "intel·ligència" tant en ell com en els seus companys per gestionar un partit que havien remuntat del 0-2 –"he fet els pitjors 45 minuts de la meva carrera", va assumir Joao Cancelo, arrogant-se tota la culpabilitat de la barrabassada amb el seu error en el gol– al 3-2 en onze minuts de bogeria. Després hi va haver encara onze minuts més de bogeria des del penal xiulat i després anul·lat amb el 3-3 i els dos gols que van acabar en 3-5. El final de Xavi, tot i que continuï.