TENNIS

Sinner derrota Djokovic i es jugarà el títol amb Medvédev

El tennista italià va acabar amb l’hegemonia de l’astre serbi en l’Open d’Austràlia després d’una exhibició de tennis, mentre el rus va remuntar dos sets a Zverev en una altra batalla èpica

Sinner derrota Djokovic i es jugarà el títol amb Medvédev

JAUME PUJOL-GALCERAN

3
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

S’ha acabat la ratxa de Novak Djokovic en l’Open d’Austràlia. Després de sis anys i 2.195 dies des de la seva última derrota, el 2018, Jannik Sinner va acabar amb el domini del número 1 al vèncer-lo en les semifinals per 6-1, 6-2, 6-7 (6) i 6-3, amb una exhibició de potència i joc. L’italià disputarà demà la seva primera final de Grand Slam, als 22 anys, davant el rus Daniïl Medvédev, que va remuntar un altre partit a cinc sets per imposar-se a l’alemany Alexander Zverev per 5-7, 3-6, 7-6 (4), 7-6 (2) i 6-3 després de 4 hores i 16 minuts de partit.

Fa només uns dies, Rod Laver, dues vegades guanyador del Grand Slam, havia dit "ja poden començar a gravar el nom de Djokovic al trofeu". El llegendari campió australià, ahir a la llotja de la central que porta el seu nom, va veure com el seu pronòstic de veure de nou campió per onzena vegada a Melbourne el número 1 mundial l’hi trencava un llargarut i prim tennista italià, amb una actuació espectacular i anunciant el canvi generacional que està vivint el tennis.

El passadís dels campions per accedir a la central de l’Open d’Austràlia tindrà un nou cartell per penjar com a vencedor del 2024. Des del 2005, quan Marat Safin va guanyar el títol davant l’australià Lleyton Hewitt, aquesta serà la primera final en la qual no hi haurà Djokovic (10 vegades campió), Roger Federer (6) o Rafael Nadal (2).

Sinner va entrar en la Rod Laver Arena segur i convençut de com havia d’afrontar la batalla. En 36 minuts s’apuntava el primer set cedint un sol joc davant Djokovic. Sinner no només dominava amb el seu poderós servei (82% de punts amb el primer servei), sinó que a la resta forçava el tennista serbi, que es veia desbordat i cometia fins a 27errors no forçats per cedir el seu servei en tres de quatre ocasions.

El panorama poc va canviar en el segon set. Sinner va mantenir la pressió, la seva potència de cops i la seguretat del seu joc, amb només vuit errors no forçats per emportar-se els dos primers sets en només 75 minuts. Impecable.

L’italià no donava treva. Djokovic estava desbordat, però es va negar a sortir humiliat de la Rod Laver Arena, el seu petit jardí blau. El tennista serbi va aguantar el tipus, va millorar el seu servei, va cometre menys errors i, punt a punt, va mantenir la igualtat al marcador fins a forçar el tie-break que va guanyar després d’haver salvat un match ball (6-5). Djokovic s’apuntava el tercer i aixecava el puny davant una grada que volia més tennis.

"No he fet res bé"

Notícies relacionades

Però en el quart set Djokovic va desaprofitar l’ocasió d’aconseguir el primer break en el primer joc (15-40) i després va cedir el seu servei amb avantatge de 40-0. L’enuig del serbi el va pagar el micro que era a la cadira del jutge àrbitre. L’italià ja no va desaprofitar la seva ocasió per guanyar el partit després de 3 hores i 20 minuts amb un cop amb la dreta inapel·lable. "Estaba preparat per al partit, no només mentalment, sinó també físicament. Aquesta era una prova fonamental per a mi, però el torneig encara no s’ha acabat", va assegurar l’italià. "Sinner ha fet un gran partit. Perfecte en els dos primers sets tot i que jo no he fet res bé. És un dels pitjors partits de Grand Slam que he jugat, almenys que jo recordi", va admetre el serbi, de 36anys, que va reclamar que "aquesta derrota no significa que sigui el principi del final".

Sinner es jugarà el títol davant un rival més experimentat com Medvédev, que va ressorgir ahir en un duel maratonià davant Zverev, que va tenir molt a prop el triomf en el tie-break del quart set. El rus, de 27 anys i tercer mundial, jugarà la seva sisena final d’un Grand Slam i la tercera a Austràlia, on va perdre les anteriors davant Djokovic (2019) i Nadal (2022). Medvédev va guanyar el seu únic Grand Eslam en el l’Open dels Estats Units davant el serbi el 2021. En els seus enfrontaments anteriors amb Sinner, el rus domina per 6-3 l’italià, que el va vèncer per última vegada en les semifinals de les ATP Finals [6-3, 6-7 (4), 6-1]..