tennis

Sabalenka defensarà el seu títol a Austràlia contra la xinesa Zheng

La tennista bielorussa disputarà demà la final del primer Grand Slam de l’any després de batre la nord-americana Coco Gauff (7-6 i 6-4)

Sabalenka defensarà el seu títol a Austràlia contra la xinesa  Zheng

jaume pujol-galceran

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Aryna Sabalenka defensarà demà el seu títol de campiona de l’Open d’Austràlia. Per segona vegada consecutiva estarà a la final del primer Grand Slam de l’any després d’imposar-se a Coco Gauff per 7-6 (2) i 6-4. Quatre mesos després d’haver perdut la final de l’Obert dels Estats Units, la tennista bielorussa (2a mundial) es va prendre la revenja davant la nord-americana (4a) en un partit que podria ser una final anticipada després de les ràpides eliminacions de la polonesa Iga Swiatek (número 1 del món) i la kazakh Elena Rybakina (3a).

Sabalenka arriba a l’última ronda del torneig sense haver cedit ni un set en els sis partits jugats fins ara. La tennista bielorussa, que només havia perdut 16 jocs abans d’entrar a la Rod Laver Arena, va trobar en Gauff una resistència a la seva altura.

La tennista nord-americana va estar amb avantatge en el primer set de 5-3 i de 6-5 (30-0), però el va acabar cedint al tie-break i, tot i que va aguantar el pols fins a l’últim punt, sempre va fer la sensació d’estar dominada per la potència de cops de Sabalenka, recolzats en una sacada efectiva (70% de punts amb el primer servei i 5 aces). "Perdre l’US Open ha suposat una motivació. A Nova York vaig jugar més passiva, avui he estat més agressiva", deia la bielorussa, de 25 anys, que va sumar la seva 13a victòria consecutiva a Melbourne.

Entrenada per un català

A la final, Sabalenka s’enfrontarà a la xinesa Quinwen Zheng (15a mundial), que va derrotar per 6-4 i 6-4 la ucraïnesa Dayana Yastremska (93a mundial), que arribava a la penúltima ronda des de la fase prèvia. Sabalenka va vèncer Zheng en l’únic enfrontament anterior el passat Obert dels Estats Units per 6-1 i 6-4.

Notícies relacionades

Zheng, de 21 anys, s’ha assentat tennísticament a Barcelona, on l’entrena Pere Riba. Serà la segona final que dirigeix l’extennista català, que al setembre va estar a l’equip de Gauff i la va ajudar a guanyar a Nova York.

Ara Riba intentarà ajudar Zheng a convertir-se en la primera tennista xinesa a inscriure el seu nom en el palmarès del torneig, després que ho aconseguís per primer cop en la història la seva compatriota Na Li el 2014, al guanyar Roland Garros el 2011. "Na Li va ser una inspiració per a mi", va confessar ahir Zheng.

Temes:

Barcelona Sumar