LLIGA DE CAMPIONS

El Barça es treballa la seva sort contra l’Eintracht Frankfurt

L’equip blaugrana firma la classificació i la primera plaça del grup amb els gols de Patri Guijarro i Graham Hansen contra les germàniques. 

El Barça es treballa la seva sort contra l’Eintracht Frankfurt

LAIA BONALS

3
Es llegeix en minuts
Laia Bonals
Laia Bonals

Redactora d'esports

Especialista en Esport femení

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Barça no va ballar. No va ser l’equip al qual li agrada disfrutar i que surt amb un mig somriure des del túnel dels vestidors. Acostumades a una Lliga en què ningú aconsegueix bufar-los, la Champions és un altre escenari. I, contra l’Eintracht Frankfurt (2-0), va sortir seriós. L’equip va deixar el cotó i es va convertir en acer. Potser volent la revenja, o pot ser que amb ganes de marcar territori.

En la roda de premsa prèvia al partit, Niko Arnautis, tècnic de l’equip alemany, va sembrar la llavor. "Fa dos anys vam veure com ho feien els homes. És una situació diferent, però encara la tenim present. Potser un bon senyal: també ens vestirem de blanc", va dir. Si hi ha una cosa que no s’ha de fer és desafiar unes futbolistes que, malgrat haver-ho guanyat tot, sempre tenen gana de més.

No hi ha res que motivi més aquest equip decididament guanyador que un repte. El conjunt és demolidor, i les individualitats, letals. El conjunt culer va sortir consistent. Els minuts s’anaven sumant al comptador a mesura que les genialitats sobre el verd s’anaven succeint. El joc el van vertebrar Aitana Bonmatí i Graham Hansen per la banda dreta, amb el permís de Mariona Caldentey, que va firmar algunes centrades d’excepció.

Velocitat per progressar

Patri Guijarro va tenir la més clara des de dins de l’àrea petita, en un xut que, de deu vegades, li entren nou a la mallorquina. Però aquesta vegada no va voler entrar. Ho va tornar a provar des de la seva zona favorita, la frontal de l’àrea, i allí sí. Amb la mirada fixa en el fons de la xarxa va rebentar l’esfèric amb la bota dreta i, en un pestanyeig, va entrar plorant abans del pal llarg.

Sens dubte va ser un dels partits en què el Barça no va trobar un rival que es doblegués. Les alemanyes van aconseguir incomodar i marcar perfil. Van ocupar bé els espais entre línies i, amb una pressió en ocasions asfixiant, van fer ensopegar un Barça que va necessitar imprimir de velocitat la pilota per poder progressar. En el segon temps van començar perdonant amb l’1-0 (resultat poc habitual) presidint al marcador.

Tot i que, sens dubte, si hi ha una jugadora del Barça que és decisiva és Caroline Graham Hansen. La noruega està sent la millor aquesta temporada de l’equip de Jonatan Giráldez. Protagonista en tots els partits per les seves actuacions màgiques, Graham Hansen també té un olfacte golejador letal.

Esclat de talent

Notícies relacionades

La seva connexió amb Aitana es reitera en cada partit i, sempre discreta, apareix a tot arreu per aconseguir la pilota. Aquesta vegada el seu gol va servir per despertar un Barça que va sortir amb poca fortuna en el segon temps. Des de la frontal de l’àrea, amb un tir ras i molt potent, va fer rebotar la pilota primer al pal per acabar introduint-se dramàticament dins de la xarxa. Un altre esclat de talent, que encegarà més d’un que continua entossudint-se a no valorar la seva qualitat.

Amb la victòria davant l’Eintracht Frankfurt, el Barça firma la classificació i la primera plaça del grup de la Champions League. En una setmana en què el conjunt culer va aixecar el seu primer títol (la Supercopa d’Espanya davant el Llevant), el vestidor està conjurat a aconseguir el que mai s’ha fet. Volen el pòquer i, amb actuacions superbes i règies com les d’ahir, és com s’erigeixen els equips que fan època.