Laporta interpel·la la plantilla

El president del Barça acudeix a Sant Joan Despí per demanar la implicació dels jugadors en la lluita pels tres títols. Xavi afirma que el dirigent «és el més optimista de tots» i qualifica d’«èxit» la seva tasca com a entrenador.

Laporta interpel·la la plantilla

JOAN doMÈNECH

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Com que cadascú explica la realitat com la viu, Xavi Hernández sent que la seva, actualment, és exitosa. Per més que el Barça acabi de perdre un títol i de mala manera davant el Reial Madrid, encaixant una lliçó com la que va infligir el seu equip l’any passat. L’entrenador del Barça, contra l’opinió generalitzada del culer, vist el desigual volum de contents i enfadats, va exposar la seva satisfacció pel treball realitzat. El discurs era irrebatible.

"A mi em van venir a buscar a Qatar dient-me que estàvem en un dels pitjors moments de la història del club i que l’objectiu era entrar entre els quatre primers. Vam acabar segons. El següent any (22-23), em van dir que l’objectiu era guanyar la Lliga, i vam guanyar la Lliga i la Supercopa. I el d’aquest any és guanyar títols. Doncs bé, tenim opcions en els tres més importants".

"Creu i ratlla"

El Barça no vol aturar-se més en el fang de la derrota de Riad. No hauria de fer-ho. El calendari avança. "Creu i ratlla", va anunciar Xavi, donant per superat l’episodi i enfocant-se en el futur que comença a Salamanca, davant l’Unionistas de la Primera RFEF, amb els quarts de final en joc. Un episodi farragós davant un rival que voldrà fer el partit de la seva història, tot i que pitjor seria enfrontar-se a un de la mateixa categoria dels blaugrana. Sobretot, en un moment de debilitat anímica i física de la delmada plantilla.

El club va prendre les mesures que estaven al seu abast per reparar el dany. Joan Laporta va transmetre tranquil·litat i confiança a l’entrenador i ahir es va adreçar a Sant Joan Despí per interpel·lar la plantilla. Els jugadors són els màxims responsables sobre el terreny de joc i Laporta va voler animar-los mentre els va demanar la seva implicació per continuar lluitant amb tot el seu esforç. "El president és el més optimista i positiu de tots, em supera fins i tot a mi", va remarcar l’entrenador abans de difondre un missatge que pretenia esfondrar l’ambient de decepció que desconcerta el grup.

"Estem més a prop de l’èxit que de la derrota", va anunciar Xavi, que no va voler fer servir la paraula fracàs. Va venir a dir després el tècnic que la seva tasca es caracteritza per l’èxit ja que, com ha quedat escrit, s’han aconseguit els objectius que s’havien traçat. Fins i tot el primer d’aquesta temporada, que era arribar als vuitens de la Champions.

La "punyalada de Gavi"

Notícies relacionades

"Si no s’aconsegueixen títols, hi haurà conseqüències, també ho he dit jo des del primer dia", assumia fent propi el discurs de Laporta, a qui l’uneix la seva condició de culer i "l’amor pel club". "Mai seré un problema per al Barça. En el moment en què em diguin que soc un problema, ja he marxat", va garantir. Aquell moment, entén, hauria d’arribar a final de temporada, no després d’un examen parcial i suspès com el de la Supercopa. Xavi sent el suport del president i el de la plantilla. "El dia que els jugadors no estiguin amb mi, agafaré les coses i me n’aniré a casa", va rubricar, agraït a més a Pep Guardiola pel suport que li va brindar dilluns.

Xavi haurà de mesurar molt bé la dosificació dels titulars per evitar un disgust espaterrant a Salamanca. Encara que soni innecessari vist el desigual duel, el conjunt blaugrana compareix llastat amb vuit baixes: Ter Stegen, João Cancelo, Iñigo Martínez, Marcos Alonso, Gavi –"la seva baixa va ser una punyalada al cor, era l’ànima, un líder", va emfatitzar amb nostàlgia– i Raphinha per lesió i Araujo i Lamine Yamal per sanció; el defensa, per la seva expulsió a la Supercopa, i el davanter, per la que va patir l’any passat amb el juvenil. Set jugadors del filial completen el grup.