Djokovic pateix i Badosa reviu en l’Open d’Austràlia

El número 1 del món admet «no estar satisfet» amb el seu tennis mentre que la tennista catalana se sent forta en el seu retorn al circuit.

jaume pujol-galceran

2
Jaume Pujol-Galceran

Les sensacions d’una victòria són molt diferents segons siguin les expectatives dels seus protagonistes. Un pot sentir-se "frustrat", com va assegurar Novak Djokovic, o "molt contenta", com va dir Paula Badosa després de classificar-se per a la tercera ronda de l’Open d’Austràlia. El número 1 no estava ahir content de la seva victòria davant l’australià Alexei Popyrin [6-3, 4-6, 7-6 (4), 6-3], en un partit que se li va complicar i el va tenir a la pista tres hores i 12 minuts, i va cedir el seu segon set en el torneig. "És frustrant comprovar el nivell de tennis amb què estic competint i els errors que cometo", va dir Djokovic, que defensa el títol i aspira al seu 11è torneig a Melbourne.

Djokovic va estar, per moments, contra les cordes davant el gegant Popyrin (1,96 metres), de 24 anys i 43è mundial, que no només li va arrabassar un set, sinó que va tenir a les seves mans guanyar el tercer amb un marcador de 5-4 i quatre set balls, abans que Djokovic salvés la situació per forçar i guanyar el tie-break que li obriria el camí a la victòria que va celebrar a la pista amb un crit reptador a un públic que va recolzar el seu compatriota.

El tennista serbi fins i tot es va enfrontar a un espectador que el va increpar durant un dels moments tensos del partit. "Vine aquí i m’ho dius", es va encarar Djokovic. "Puc estar satisfet amb la victòria, però no amb el meu tennis", va destacar el número 1, que va sumar la 30a victòria consecutiva en l’Open d’Austràlia, en què no perd des del 2018, quan va caure a vuitens davant el sud-coreà Hyeon Chung. En la pròxima ronda s’enfrontarà a l’argentí Tomás Martín Etcheverry (32è mundial), que es va imposar amb facilitat al veterà francès Gaël Monfils per un triple 6-4.

La felicitat de Badosa

Qui sí que va camí de recuperar la confiança i el millor tennis que la va portar fins al número 2 mundial és Paula Badosa, que, després de més de sis mesos fora de combat per una lesió a l’esquena, es va guanyar a classificació a la tercera ronda al derrotar la russa Anastasia Pavliutxenkova (6-2 i 6-3). "Estic contenta. No m’esperava jugar tan bé tan aviat", va dir la catalana, que va assegurar que els seus reptes són més grans que arribar a la tercera ronda a Melbourne. En dos partits només ha cedit cinc jocs. "Sempre en vull més. Tant de bo pugui optar a les rondes finals", va dir amb orgull. La seva pròxima rival serà Amanda Anisimova, dels Estats Units (442 mundial).