Alcaraz es diverteix en el seu debut a Austràlia

El tennista murcià s’estrena en el primer Grand Slam de l’any amb una imparable victòria contra el francès Richard Gasquet per 7-6 (5), 6-1 i 6-2.

Alcaraz es diverteix en el seu debut a Austràlia

EFE

3
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Carlos Alcaraz va obrir ahir la seva participació a l’Open d’Austràlia amb una còmoda victòria contra Richard Gasquet per 7-6 (5), 6-1 i 6-2. El tennista murcià només va trobar resistència en el primer set en el veterà tennista francès, rival de generació de l’absent Rafael Nadal, lluny de la seva millor forma (113 mundial), tot i que amb un tennis encara subtil i artístic.

No ho va tenir fàcil de sortida. Gasquet el va obligar a lluitar fins a l’últim punt abans de guanyar-li el primer set en el tie-break. El francès, de 37 anys, expert en mil batalles, va utilitzar tots els seus recursos per mantenir la igualtat al marcador. Alcaraz va tenir a les mans fins a nou break points i no va aconseguir arrabassar el servei de Gasquet cap vegada; va deixar escapar un 0-40 en el setè joc.

El tie-break tampoc va ser fàcil per a Alcaraz, que va veure com Gasquet s’avançava 4-3 i servei, després d’un espectacular punt de 24 cops acabat amb un revés paral·lel, marca de la casa, seguit d’una doble falta del murcià. Gasquet no va aprofitar l’avantatge i només va guanyar un punt més fins que Alcaraz celebrava el primer set després d’un pols d’1 hora i 13 minuts.

Alcaraz ja no va donar opció a Gasquet. En el segon set només va cedir un joc i se’l va apuntar en tot just mitja hora. Gasquet ja estava fos pel ritme que imposava el tennista murcià. La tercera mànega també se la va emportar amb contundència Alcaraz, que només va cedir dos jocs més davant un Gasquet que disputava el seu 73è partit de Grand Slam. El francès no es va entregar fins al quart match ball després de 2 hores i 21 minuts, en el que possiblement serà el seu últim partit a Austràlia.

Sonego, pròxim rival

Alcaraz va elogiar un jugador que veia en la seva millor època per televisió i del qual va destacar "el seu gran tennis i un revés increïble", com va admetre al final a John McEnroe, que el va entrevistar a la Rod Laver Arena i li va agrair, de part dels aficionats, "l’espectacle" que va oferir a la pista. "M’encanta que la gent disfruti del tennis i de vegades, faig cops impossibles perquè la gent disfruti", va respondre a l’exnúmero 1 nord-americà.

Notícies relacionades

Alcaraz, que no havia jugat l’any passat a Melbourne per lesió, i que jugava el seu primer partit oficial de l’any en 59 dies, des que va caure en les semifinals del Masters contra Nova Djokovic, es va mostrar molt sòlid, fort, ràpid i concentrat en un debut que va firmar amb 53 cops guanyadors, l’últim en el seu novè ace. "He disfrutat a la pista. Amb cada set, he anat jugant millor", va dir, alhora que admetia la falta de partits. "He tingut moltes oportunitats que no he aprofitat, però és normal després de dos mesos sense competir".

Alcaraz s’enfrontarà en la segona ronda, demà, a l’italià Lorenzo Sonego (46è mundial), que es va imposar al britànic Daniel Evans (38è) per 4-6, 7-6 (8), 6-2 i 7-6 (4). La resta de la jornada van caure els tres espanyols que debutaven. Albert Ramos va perdre amb el noruec Casper Ruud (11è cap de sèrie) per 6-1, 6-3 i 6-1; Bernabé Zapata es va acomiadar davant el txec Jiri Lehecka (32è mundial) per 6-3, 6-2 i 6-3; mentre que en el torneig femení Cristina Bucsa va perdre contra la russa Anna Blinkova per 6-2 i 6-4.