Mor als 92 anys Mário ‘Lobo’ Zagallo, llegenda del futbol brasiler

Mor als 92 anys Mário ‘Lobo’ Zagallo, llegenda del futbol brasiler
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’exfutbolista i extècnic brasiler Mário Jorge Lobo Zagallo, tetracampió del món amb la canarinha com a jugador, entrenador i coordinador de la selecció, va morir ahir als 92 anys d’edat. "Amb gran tristesa anunciem la mort del nostre etern tetracampió del món", van assenyalar les xarxes socials de l’exjugador en una nota, que no va informar de les causes de la defunció.

Notícies relacionades

L’any passat, el seu estat de salut es va veure deteriorat per una infecció urinària que el va obligar a estar hospitalitzat prop de tres setmanes. El 2022 també va estar ingressat per una infecció respiratòria. Zagallo, anomenat Vell Lobo, és ídol de generacions, una eminència mundial i un dels entrenadors i jugadors més importants de la història del futbol brasiler. És l’únic amb quatre títols mundials en el seu palmarès: dos com a jugador (Suècia– 1958 i Xile-1962), un altre com tècnic (Mèxic-1970) i l’últim com coordinador de la canarinha (Estats Units-1994).

Nascut el 9 d’agost de 1931 en l’estat d’Alagoas, va actuar com a davanter en la seva etapa com a jugador, en la qual va defensar Flamengo i Botafogo, dos dels grans clubs del Brasil. "Un pare devot, un avi amorós, un sogre carinyós, un amic fidel, un professional victoriós i un gran ésser humà. Ídol gegant. Un patriota que ens deixa un llegat de grans conquestes", recull l’obituari en el seu compte d’Instagram.