Hermoso ratifica al jutge que el petó no va ser consentit

La internacional va reafirmar a l’Audiència Nacional la declaració que va fer davant la Fiscalia i va remarcar les pressions sofertes després dels polèmics fets

Hermoso ratifica al jutge que el petó no va ser consentit

ToNO Calleja

3
Es llegeix en minuts
Tono Calleja

Jenni Hermoso es va reafirmar davant el jutge Francisco de Jorge. La jugadora de la selecció espanyola de futbol va declarar aquest dimarts a l’Audiència Nacional pel cas Rubiales, on va reafirmar que el petó que va rebre de l’expresident de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) va ser inesperat i en cap moment consentit, segons van confirmar a EL PERIÓDICO fonts jurídiques.

La jugadora també va explicar al jutge d’instrucció que investiga Luis Rubiales pels presumptes delictes d’agressió sexual i coaccions que l’aclaparament constant al qual es va veure sotmesa en els dies després del petó va alterar la seva vida normal, que li va produir una situació de neguit i tristesa, segons especifiquen les esmentades fonts jurídiques consultades.

Dues hores de declaració

Hermoso, que de forma recent ha fitxat pel club dels Tigres de Mèxic, va arribar a les dependències de l’Audiència Nacional al voltant de les 9.50 hores acompanyada del seu advocat Ángel Chavarría i del seu representant, a més de per la lletrada Olga Tubau. Després de recórrer caminant el passeig per als vianants que condueix a la porta d’accés xerrant amb els seus acompanyants.

Més de dues hores després, Hermoso va atendre els nombrosos mitjans de comunicació per agrair el tractament de la informació i concloure que després de la seva compareixença ja "tot queda en mans de la justícia".

Tal com va avançar aquest diari, la Fiscalia veu indicis sòlids d’agressió sexual i coaccions en la conducta de Luis Rubiales i de la comissió del segon dels delictes per part de la resta d’imputats, que són l’exseleccionador femení Jorge Vilda i els directors de la selecció masculina, Albert Luque, i de màrqueting de l’RFEF, Rubén Rivera.

"Ni m’ho esperava"

Cal recordar que el titular del Jutjat Central d’Instrucció número 1, Francisco de Jorge, la va citar inicialment perquè declarés com a testimoni el 28 de novembre passat, però dues defenses –entre elles les del mateix Rubiales– van sol·licitar el seu ajornament al coincidir-los amb altres processos judicials. La jugadora ja va declarar davant la tinenta fiscal de l’Audiència Nacional, Marta Durántez, abans que s’incoessin diligències. Llavors, la davantera va defensar que no es va sentir respectada. "M’estaven sotmetent a una cosa que jo en cap moment vaig buscar ni vaig fer per trobar-me amb aquesta situació", va revelar.

En la declaració davant Fiscalia, revelada per Telecinco, la jugadora de futbol va narrar el moment en què va rebre el petó després que Espanya guanyés el Mundial femení. Segons el seu relat, es va abraçar amb Rubiales i va afirmar: "La que hem organitzat". Després, l’expresident de l’RFEF va fer un salt sobre ella i li va comentar: "Aquest Mundial l’hem guanyat gràcies a tu".

"El següent ja va ser les seves mans al meu cap i ja allà no vaig sentir res més. Em vaig veure amb el petó a la boca i ja directament vaig baixar a la tarima amb les meves companyes", va rememorar Hermoso a preguntes de la fiscal. "Ni m’ho esperava", va afegir l’esportista. En aquest punt, va recordar que la victòria del Mundial va ser un "fet històric" que va costar "la vida aconseguir".

"En cap moment em podia esperar que passés una cosa així (...) En una persona de confiança crec que ningú s’esperaria que utilitzaria aquell moment per fer una cosa així, per molt espontani que fos", va retreure Hermoso, que també va explicar que quan va baixar de la tarima va explicar l’ocorregut a les seves companyes d’equip Alexia Putellas i Irene Paredes.

Una "mostra d’afecte"

Notícies relacionades

Davant el jutge, Rubiales va defensar que va ser una "mostra d’afecte" que es va produir de manera "natural", a la llum de "milions d’ulls" i que va ser "consentit". A preguntes de l’advocat d’Hermoso, va dir que es tractava d’una "celebració totalment extraordinària", que va preguntar a la jugadora abans de fer-li el petó i que va passar "amb consentiment".

"Sí que li vaig preguntar ¿com no l’he de respectar?", va respondre sobre si creia que havia respectat la jugadora al besar-la, per després apuntar que Hermoso, després d’aquest episodi, "se’n va anar morta de riure" i clavant-li "dues bufes al costat".