Amb Roque no n’hi ha prou, el Barça busca centrecampista

Xavi confia a poder emporar-se avui el brasiler a Las Palmas, pendent de la seva inscripció en la Lliga. I necessita algú per suplir Gavi. Si hi ha 'fair play'

Amb Roque no n’hi ha prou, el Barça busca centrecampista

MARCOS LÓPEZ

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

El mercat de fitxatges s’acaba d’obrir. Queda tot un mes i amb Vitor Roque no n’hi ha prou per completar el Barça de Xavi. No n’hi ha prou, en funció, per descomptat, de trobar prou fair play per fer-li lloc salarial al centrecampista que demana el tècnic per pal·liar la gravíssima absència per lesió de Gavi, "el cor amb potes", com el va definir al seu dia. Tot i que l’impagament de Libero, que havia d’abonar 40 milions d’euros al club, dificulta encara més aquesta segona operació.

Xavi necessita un centrecampista, i més tenint en compte també els reiterats problemes físics de Pedri, que el deixen sense una de les fonts més grans de talent que té en la plantilla. De moment, Vitor Roque no ha sigut inscrit en la Lliga, però el tècnic blaugrana confia que pugui viatjar avui a Las Palmas per arrencar demà (21.30 hores) l’any 2024.

Ni Gavi ni Pedri

Encara que inicialment el davanter brasiler estigui a la banqueta. Si és que LaLiga accepta la seva inscripció, tot i que sigui com a cedit fins al juny. Vitor Roque ha arribat aprofitant, curiosament, l’alliberament de salari que suposa la baixa de Gavi, a més dels diners en concepte d’indemnització que proporciona la FIFA al Barça. Però ni així n’hi ha prou, segons sosté LaLiga, tot i que Xavi ja dissenya un pla en què pugui utilitzar l’exdavanter de l’Athletico Paranaense per injectar gol al seu equip.

Però l’entrenador només disposa de cinc peces per a aquesta zona tan estratègica. Els intocables Frenkie de Jong i Gündogan tenen l’ajuda de Fermín, que ha anat perdent pes i influència en l’equip després de la seva espectacular irrupció; Oriol Romeu, del qual no hi ha ni rastre en l’onze titular, i Sergi Roberto, que va resultar decisiu amb els seus dos gols a l’Almeria per evitar que la crisi esclatés del tot.

I la plantilla que era ja curta a l’estiu se li ha encongit a Xavi perillosament al centre del camp. Per això el club continua rastrejant el mercat. Tot i que imprescindible resulta que la junta obtingui el fair play adequat per obrir la porta a aquest centrecampista. Inicialment, i tot just lesionar-se Gavi amb la selecció espanyola, el Barça va donar per tancada aquesta possibilitat. "Trobar-li un substitut és impossible", va anunciar Deco en els dies finals de novembre a l’Agència Efe.

El "nou Davids"

Notícies relacionades

"El club no es tornarà boig. És trist per a ell i per a nosaltres, com a club, però no trobarem un substitut", va remarcar llavors Deco. Però aquesta idea s’ha modificat en les últimes setmanes com va revelar el mateix Joan Laporta. "Si aconseguim tenir fair play, la idea és tenir un centrecampista", va dir el president, que li va posar fins i tot etiqueta:"Seria el nou Davids". Laporta el va equiparar a aquell centrecampista neerlandès que va arribar l’hivern del 2004 per revitalitzar el Barça moix de Rijkaard traient-lo de la penombra i activant el cercle virtuós que liderava llavors Ronaldinho.

Amb l’impagament de Libero, falten els diners per complaure el tècnic i donar-li el centrecampista que requereix: Aleix García, del Girona, i Douglas Luiz, de l’Aston Villa, són els primers candidats.

Temes:

Gavi LaLiga FIFA