Vitor Roque desferma la il·lusió

El davanter brasiler de 18 anys acapara l’atenció dels 5.542 aficionats que van acudir a l’entrenament obert del Barça a l’estadi Johan Cruyff.

Vitor Roque desferma la il·lusió

INÉS SÁNCHEZ

2
Es llegeix en minuts
Inés Sánchez
Inés Sánchez

Periodista

Especialista en nutrició esportiva i preparació física en el futbol femení. Coautora d''El fútbol que no nos quisieron contar'.

ver +

El Barça tanca el 2023 ple d’incerteses, però molt ben acompanyat pels seus aficionats en l’entrenament obert celebrat aquest dissabte a l’Estadi Johan Cruyff. L’esperança i il·lusió que irradia el Nadal ha arribat a Barcelona amb el fitxatge de Vitor Roque, que sembla haver tornat la fe dels més petits a l’equip, que han acollit el brasiler com un nou ídol.

Un Johan Cruyff que havia penjat el cartell de "no hi ha bitllets", i al qual van acudir 5.542 aficionats, va rebre entre aplaudiments, i un tímid càntic de l’himne, els futbolistes, liderats per un observat Xavi Hernández. Més càlida va ser la rebuda a Ronald Araujo, que va sortir uns segons més tard que la resta dels seus companys i va emocionar la grada. Com un líder indiscutible de l’equip, va aglutinar els crits i moltes de les pancartes que els nens van portar a l’estadi, amb la il·lusió de rebre un regal avançat dels Reis d’Orient.

El fred de l’exterior es va apoderar d’uns aficionats que es van mostrar molt més continguts i distants de l’habitual, més enllà de la il·lusió que van transmetre els nens per veure de prop els seus ídols. El silenci dels primers minuts es va contraposar als crits dels més petits quan els jugadors van saludar per primera vegada a la grada.

El fitxatge del mercat d’hivern, i l’efímera memòria del futbol han permès a l’aficionat blaugrana oblidar les últimes setmanes de l’equip. Acabat d’aterrar del Brasil, de l’Athletico Paranaense, totes les mirades estaven posades aquest dissabte sobre un ovacionat Vitor Roque, que en el seu segon entrenament amb el Barça ja va patir els interminables rondos que caracteritzen l’equip. El davanter, de tan sols 18 anys, va ser un dels més aclamats –juntament amb Fermín o Lamine Yamal- durant la seva primera presa de contacte amb els seguidors, en la qual ja va poder regalar-los un gol després d’una jugada del seu compatriota Raphinha.

L’alliberament de João Félix

A només un dia per al final d’any, l’entrenament a portes obertes va ser tota una festa familiar, en la qual els aficionats van vibrar amb cada acció dels jugadors sobre la gespa. Els nens van ser els grans protagonistes al Johan Cruyff. Van acudir a l’estadi orgullosos amb tota la seva indumentària blaugrana, i van disfrutar veient els seus ídols molts més de prop. Es van encarregar personalment de celebrar cada toc dels futbolistes com si d’un partit es tractés.

Notícies relacionades

João Félix va ser, sens dubte, el que més va disfrutar sobre la gespa. Desposseït de qualsevol tipus de pressió, el davanter blaugrana va ser un dels grans al·licients per a la grada. Tot i que la bogeria només es va desencadenar al final de l’entrenament, quan els jugadors van regalar les pilotes amb què havien entrenat al Johan Cruyff i es van acostar a la grada a firmar samarretes.

Els diners recaptats per la venda de les entrades, a tres euros cada una, anirà destinat al Projecte Robots del Programa Benestar Emocional de la Fundació FC Barcelona, que permet a nens hospitalitzats o joves en situació de vulnerabilitat visitar el club i xerrar amb els seus ídols.