El Madrid aixafa el Vila-real en un duel carregat de lesions

L’equip blanc va dormir líder a l’espera del partit d’avui del Girona després de derrotar amb facilitat el conjunt de Marcelino. Mendy, Alaba, Gerard i Baena es van retirar lesionats.

El Madrid aixafa el Vila-real  en un duel carregat de lesions

DENÍS IGLESIAS

2
Es llegeix en minuts

El Reial Madrid va aconseguir una victòria còmoda contra el Vila-real i rendibilitza les ensopegades del FC Barcelona (a set punts) i de l’Atlètic (a vuit, però amb un partit menys). Els d’Ancelotti van guanyar tres punts amb els quals dormen líders i deleguen la responsabilitat al Girona en el tancament de la jornada, però van perdre Alaba per una lesió que pot ser important. Mendy també es va retirar en el descans i Tchouaméni va tornar a jugar després de sis setmanes de baixa en un partit que es va resoldre amb els gols de Bellingham, Brahim, Rodrygo i Modric.

El Reial Madrid va jugar molt còmode des del començament contra un Vila-real atabalat per la necessitat de tallar la sagnia de gols en contra. Els blancs van actuar pràcticament tota la primera part en camp rival. Gairebé sempre orientat cap al costat dret, per on arribava Lucas Vázquez. El gallec va deixar fora de combat Álex Baena (va acabar sortint en el 29) després d’una trepitjada. Estava cridat a ser un dels protagonistes de la nit pel seu retrobament amb Valverde després del cop de puny de la temporada passada com a resposta als suposats insults al fill de l’uruguaià.

Un altre gol de Bellingham

En una altra jugada va quedar tocat Gerard Moreno, que va aguantar com va poder. Va demanar el canvi en el temps de descompte de l’acte inicial. Per no gastar una nova finestra de canvis, el Vila-real va jugar diversos minuts amb 10. Eren cops en el cos d’un conjunt superat que va acabar encaixant abans de la mitja hora de joc.

Va ser en una jugada magnífica en la qual Modric, de primeres, va posar una passada que només està a l’abast d’un jugador amb tantíssim futbol al cap. La rematada de cap de Bellingham va ser canònica, orientant-se a la perfecció i donant la raó al Reial Madrid per la seva insistència.

La mala notícia per als de Carlo Ancelotti va arribar en forma de lesió. Una més. El damnificat aquesta vegada va ser David Alaba, qui a l’intentar interceptar una pilota davant Gerard Moreno va fer un suport defectuós. El seu mal gest al genoll esquerre va transmetre pànic a tot l’estadi. Va sortir del camp sense poder recolzar el peu.

El Bernabéu, amb el sostre retràctil posat, com en el partit contra el Getafe, es va sacsejar la por amb un nou gol. Va celebrar en diferit el gol de Rodrygo, anul·lat per l’assistent, però autoritzat pel VAR. L’atacant ha marcat nou gols en els seus últims 11 partits amb el Reial Madrid, una dada que contrasta amb l’únic gol que va anotar en els seus primers 12 partits de la temporada.

Notícies relacionades

No s’havia digerit la sortida abrupta d’Alaba quan el Madrid va donar a conèixer una altra baixa per lesió. Mendy no va sortir en el segon temps per molèsties musculars. Amb aquest panorama, unit al viscut aquesta temporada, qualsevol falta feia esgarrifar Ancelotti.

El Vila-real es va aprofitar del desconcert per retallar diferències. Parejo va posar en marxa el telescopi per enfocar Terrats, que va donar l’assistència a Morales, l’home gol de l’equip de Marcelino. Ara bé, no hi va haver partit. Se’n va preocupar Brahim amb una jugada maradoniana en la qual va deixar ajaguts Mandi i Cuenca amb dues precises retallades. Modric va anotar el gol de la sentència després de l’enèsima anticipació de Rodrygo en la pressió.