El millor Barça de l’any desafia el millor Girona de la història

L’onze blaugrana busca els tres punts que retallin distàncies i apuntalin la recuperació del seu joc. «Sortirem a buscar-los», promet Xavi en un duel per acreditar la seva superioritat

El millor Barça de l’any desafia el millor Girona de la història

JOAN doMÈNECH

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El millor Barça de la temporada i el millor Girona de la història es troben avui a Montjuïc per a un duel que val tres punts reals, com tots els partits, i uns quants més de simbòlics, valuosos, dels que no sumen a la taula i que, sobretot, necessita sumar el Barça. Al conjunt de Xavi li fa mal el tercer lloc de la taula, però li fa més mal la segona posició del Girona i l’atractiu que genera, per ser la sorpresa i també pel formidable futbol que desplega.

Necessita més la victòria el Barça, estranyament, que es troba a quatre punts de distància i no pot allunyar-se més del liderat, vista la solidesa del Girona, entossudit a no baixar del núvol per on levita amb el Madrid. "Sortirem a buscar-los", va anunciar Xavi, com si el seu equip fos l’aspirant, i no el vigent campió avesat a mil batalles, fidel patidor en èpoques de penúries econòmiques i esportives i que no s’hauria de deixar impressionar.

"S’ha de felicitar Míchel i el Girona per la feina feta", va dir Xavi, que contempla amb admiració l’obra del seu col·lega i del club català, desafiant les lleis tradicionals entre el Barça el i Reial Madrid, i en menys mesura l’Atlètic.

Confiança pels núvols

"Tenen una confiança tremenda, pels núvols, i juguen amb desimboltura", explicava Xavi, alleujat en part perquè el Barça s’està aixecant d’una sotragada. Les victòries sobre el Porto i l’Atlètic han restablert la moral blaugrana, dins i fora del vestidor, i una sobre el Girona eliminaria també el neguit per veure que un equip de molta menys dimensió està sent un exemple de les virtuts que el Barça vol per ell, com la valentia, el gust, la possessió o l’atractiu futbol que desplega. Avui, amb el mateix onze que li va servir per batre l’Atlètic, desafia l’estimat rival. Sense els lesionats Ter Stegen, Gavi, Iñigo i Marcos Alonso. Amb Pau Cubarsí, un central de 16 anys a la llista.

Notícies relacionades

El Girona apuntava maneres quan va fregar la classificació europea i les ha confirmat malgrat les baixes de quatre titulars, entre els quals Oriol Romeu, a qui Xavi li demana que no defalleixi. El Barça va donar un cop de mà amb les cessions de Pablo Torre, que no jugarà, i Eric Garcia. El Barça va imposar en la cessió del migcampista l’anomenada clàusula de la por per la qual li prohibia enfrontar-se al club propietari dels seus drets. En la cessió d’Eric no hi va haver temps amb la pressa amb què es va gestionar el préstec a Montilivi l’últim dia de mercat.

"També se li hauria posat a Eric: és il·lògic que jugadors nostres s’enfrontin a tu", va confessar Xavi, solidari amb el dolor que va causar João Félix a l’Atlètic i que tanta recompensa va reportar.