INUSUAL I «DISTESA» CIMERA

Laporta, Bartomeu, Rosell, Gaspart i Reyna sopen junts per unir i «cohesionar el barcelonisme»

Laporta, Bartomeu, Rosell, Gaspart i Reyna sopen junts per unir i «cohesionar el barcelonisme»

ARCHIVO EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Hi va haver sopar, però no hi ha foto. El Barça ha revelat que ahir a la nit es va celebrar un sopar entre els cinc últims presidents que han dirigit el club. Un sopar tan inusual com sorprenent, malgrat que va ser primer Rosell qui va revelar la necessitat de projectar una imatge comuna d’unitat a l’entitat, sacsejada per l’escàndol del cas Negreria, que afecta els cinc dirigents perquè ha transcorregut en els últims 18 anys.

«Una trobada distesa», es limita a afirmar el Barcelona en un comunicat oficial amb «l’objectiu de consolidar i reafirmar la posició unificada dels barcelonistes davant les envestides i atacs que sacsegen la vida del club i que s’han incrementat recentment».

Idea de Rosell i Bartomeu; proposta de Gaspart

Rosell va llançar la idea, després la va impulsar Bartomeu i va ser Joan Gaspart, president del Barça després de la dimissió de Núñez (2000-2003), qui va portar aquesta iniciativa a l’assemblea de compromissaris del cap de setmana passat. Va ser allà, segons reconeix el mateix club, on «el president Joan Laporta va recollir la proposta» llançada per l’exdirigent, amb la finalitat de «consolidar una posició immòbil per buscar la cohesió del barcelonisme».

No hi ha precedents d’una trobada així. El club no precisa on va ser el sopar. Ni tampoc n’ha facilitat cap imatge gràfica, que resumiria la història del Barça des del 2000 fins al 2023, període en què han manat aquests cinc presidents. 

Sense citar Negreira

Notícies relacionades

El resum del sopar, segons ha informat el Barça, és senzill. «La síntesi és una postura de suport als interessos del club, especialment en qüestions relacionades amb les escomeses que el FC Barcelona ha patit incessantment al llarg de la seva història i molt especialment en l’actualitat».

No se cita, en cap moment, el cas Negreira. Ni apareix el nom de l’exvicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres (CTA), a qui el Barça va estar pagant durant l’època d’aquests cinc presidents.