MUNDIAL DE MOTOGP

Nou error de Martín que permet escapar-se encara més a Bagnaia

El pilot madrileny de Prima Pramac (5è), que avui s’ha equivocat de pneumàtic, va tornar a perdre tot el seu avantatge en l’última volta de Phillip Island, on Zarco va aconseguir la primera victòria de la seva vida en MotoGP i on ‘Pecco’ va acabar segon

Nou error de Martín que permet escapar-se encara més a Bagnaia

MOTOGP.COM / DIEGO SPERANI

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

«No tenia cap necessitat d’arriscar tant, tant. No tenia cap necessitat de fer aquesta aposta tan bèstia pel pneumàtic posterior tou, ja que, amb el mitjà, continuava sent el més ràpid per molt. Li han sobrat tres, dos, una volta, però el pneumàtic l’ha abandonat... com estava previst».

El pilot català Dani Pedrosa, provador, suplent de l’equip KTM i avui comentarista a DAZN, no entenia de cap manera com el madrileny Jorge Martín (Ducati), gran dominador dels entrenaments i ‘pole poition’ en el Gran Premi d’Austràlia, que s’ha avançat a dissabte en el circuit de Phillip Island, ha escollit la goma tova (com Marc Márquez, a qui també ha abandonat el pneumàtic al mig del gran premi), que li ha impedit guanyar, malgrat que, al mig de la carrera, treia ja més de tres segons als seus perseguidors, perquè la goma s’ha acabat, de cop, a falta de tres voltes.

Guanyen els perseguidors

Martín, que, de nou, va sortir disparat aprofitant la ‘pole’, va dominar el gran premi amb la seva aposta pel pneumàtic tou posterior, però, a falta de tres voltes, el grup perseguidor, integrat pel francès Johann Zarco (Ducati), que va aconseguir la primera victòria de la seva vida en MotoGP (havia sigut 11 vegades segon) i que no guanyava des de València-2016 (Moto2), ‘Pecco’ Bagnaia (Ducati), Fabio Di Giannantonio (Ducati) i Brad Binder (KTM), el van caçar i el van convertir en el gran perdedor del dia.

Martín, que, en l’arrencada del gran premi, es va col·locar a només 4 punts de Bagnaia en el Mundial de MotoGP, ja que Bagnaia, el líder, estava en sisena posició, ha acabat a 27 punts (és a dir, 9 punts més que després de la seva caiguda a Indonèsia) del campió de Ducati i, per tant, a falta de quatre caps de setmana (Tailàndia, Malàisia, Qatar i València) té cada vegada més difícil la conquesta del títol gran.

Elogi de Zarco

«Cert, el seu pneumàtic tou s’ha acabat en les últimes voltes, però és admirable com ha aguantat Jorge (Martín) en la primera posició, amb un ritme tremend, no sé si algun altre pilot hagués pogut rodar així, tan veloç, durant tantes voltes amb el tou com ell, però, sí, al final, se li ha esgotat, l’ha abandonat», li confessava Zarco a Bagnaia i Di Giannantonio abans de pujar al podi, a l’avantsala de la cerimònia de vencedors.

És evident que quan ets el perseguidor has de fer alguna cosa diferent que la resta o que el teu oponent, que el líder del Mundial, però, com va reconèixer el savi Pedrosa, l’aposta de Martín era «excessiva i innecessària, perquè ell ja era el millor, el més ràpid, el favorit amb la goma mitjana, que li garantia un ritme constant durant les 28 voltes del gran premi». Després de la seva imprevista caiguda a Indonèsia, quan li treia tres punts a Maverick Viñales (Aprilia) en l’arrencada de GP de Mandalika, avui ha comès l’error d’apostar per un pneumàtic de darrere diferent, que li ha funcionat per escapar-se uns altres tres segons dels seus perseguidors, però que, al final, ha caigut de cop, ha deixat de tenir adherència, permetent que els pacients Zarco, Bagnaia, ‘Diga’ i fins i tot Binder, el superessin en l’última volta.

Bagnaia, més líder

Notícies relacionades

«Insisteixo, ell era el més ràpid també amb el mitjà i, a més, va haver de tenir en compte que, en un traçat com aquest preciós Phillip Island on estàs el 70% de la carrera inclinat, tombat, forçant en els revolts ràpids, has de saber que el tou no et durarà tota la carrera», va insistir Pedrosa, amb centenars de grans premis a l’esquena i que va tornar a assenyalar que Ducati ha aconseguit avui un altre triple al podi.

Mundial de pilots: 1. ‘Pecco’ Bagnaia (Itàlia, Ducati), 366 punts; 2. Jorge Martín (Espanya, Ducati), 339; 3. Marco Bezzecchi (Itàlia, Ducati), 293; 4. Brad Binder (Sud-àfrica, KTM), 224 i 5. Johann Zarco (França, Ducati), 187.