«L’EQUIP S’HI VA DEIXAR LA PELL»

¿Per què va desaparèixer Lamine Yamal del Porto-Barça durant cinc minuts?

¿Per què va desaparèixer Lamine Yamal del Porto-Barça durant cinc minuts?

Afp

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Va marxar al vestidor. Va marxar Lamine Yamal perquè no es trobava bé. I Xavi el va estar esperant durant cinc minuts. En aquell període de temps, el Barça estava jugant amb 10 homes. Va ser llavors quan es va produir el penal per la mà de Cancelo, una jugada que va quedar invalidada perquè el VAR va detectar que existia una mà prèvia del jugador del Porto. Al final, el Barça va guanyar amb patiment i encadena el seu segon triomf a Europa.

«Es trobava malament, es trobava malament Lamine. M’ho estava dient abans i vam aprofitar una aturada del partit», ha revelat Xavi per justificar l’absència durant cinc minuts del jove davanter. Va esperar el tècnic a la tornada de Lamine Yamal a la gespa. Però no es va produir, per la qual cosa va haver d’introduir un canvi forçat. Va entrar Marcos Alonso, convertit en inesperat extrem esquerrà, mentre Fermín s’havia de transformar en un postís extrem dret.

«Dolor a la panxa»

«Tenia dolor a la panxa. Vam aprofitar aquesta aturada per intentar que fos ràpid al vestidor. Però amb 10 hem patit», ha reconegut l’entrenador blaugrana, admetent que havien passat moltes coses durant la nit portuguesa: la lesió de Lewandowski, les molèsties musculars d’Araujo, la vermella a Gavi i aquesta desaparició de Lamine durant cinc minuts.

«Aquest és el club més difícil del món, això li diré als meus jugadors. Hem guanyat 0-1 i es veu el vas mig buit. Hem guanyat i sembla poc»,

«Aquest és el club més difícil del món, això li diré als meus jugadors. Hem guanyat 0-1 i es veu el vas mig buit. Hem guanyat i sembla poc», ha dit l’entrenador, dolgut per la mirada que s’ha generat entorn del triomf sobre el Porto, «on ens ha passat de tot».

«No s’han de buscar excuses, però tenim els millors jugadors per mantenir la pilota a casa lesionats. Això és Europa, és la Champions, costa moltíssim. Si venim de fantasmes, ens hem tret una mica de fantasmes»

Xavi

Tècnic del Barça

«Però l’equip s’ha deixat l’ànima i la pell per guanyar els tres punts», ha certificat Xavi, indicant que han «abusat molt de jugar molt amb Marc Ter Stegen», recalcant que a l’equip «li va faltar molta calma i paciència». En aquest sentit, el Barça, segons el seu entrenador, «no ha estat fi tot i que ens han passat moltes coses per la lesió de Robert i la indisposició de Lamine. Han sigut, no obstant, tres punts claus. Hem de jugar millor, però ja ho farem. ¡Ja ho farem!».

6 punts de 6, 0 gols encaixats

No ha volgut Xavi «buscar excuses, però tenim els millors jugadors per mantenir la pilota a casa lesionats». Parlava, és clar, de Frenkie de Jong i Pedri, que són a la infermeria. «Això és Europa, és la Champions, costa moltíssim. Si venim de fantasmes, ens hem tret una mica de fantasmes».

Notícies relacionades

Estava orgullós el tècnic perquè el seu equip suma sis punts de sis de possibles i no ha encaixat ni un sol gol a Europa. «Sí, sabem patir. Sí, és veritat», ha admès Xavi, reconeixent que el Barça «no ha estat bé amb la pilota per fer possessions llargues i dominar el partit. Ens va faltar calma i paciència per anar a buscar el segon. Però en la segona part no vam estar bé, en la primera crec que sí. Tenim defenses extraordinaris, com Jules i Ronald, amb porteria a zero».

Ha enaltit així Xavi el comportament defensiu de Koundé i Araujo sent fonamentals en la construcció del triomf blaugrana.