ACTUALITAT BLAUGRANA

João Félix i Cancelo, nous jugadors del Barça

João Félix i Cancelo, nous jugadors del Barça
2
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

En una última jornada de mercat frenètica com poques a les oficines del FC Barcelona, les operacions d’entrades i sortides es van acumular de cop, gairebé totes pivotant al voltant de la figura del superagent Jorge Mendes. Cap incorporació era més necessària, i reclamada pel tècnic Xavi, que la de João Cancelo, pretès des del gener passat per cobrir el forat de la banda dreta defensiva. Més accessòria era la de João Félix. L’un i l’altre han sigut inscrits en LaLiga en l’últim sospir, com gairebé tot en el Barça de la nova era, i mitjançant un aval personal de part de la directiva al no arribar l’anunciat avanç de 40 milions dels 120 del fons alemany Líbero.

Ha sigut un vespre bategant per als creixents fans del mercat de fitxatges, amb diferents focus d’atenció per a la mirada blaugrana: des de l’aeroport, on van anar aterrant al llarg de la tarda Mendes, João Félix i Cancelo, fins a la Ciutat Esportiva, on la direcció de futbol es va reunir amb l’agent portuguès per rematar algunes de les incorporacions. En aquest joc de malabarismes, el Barça va treballar durant el dia sis operacions, una xifra inaudita.

Perquè els dos Joãos poguessin ser inscrits en qualitat de cedits feia falta l’aval esmentat, al final d’uns 13 milions, i la sortida d’alguns jugadors que alliberessin massa salarial. Durant tota la jornada es van estar fent comptes sobre els diferents escenaris possibles per incorporar els clients de Mendes, exsoci de Deco. Fins passades les 22 hores de la nit no es va enviar la documentació a les oficines de LaLiga.

Primer es van oficialitzar les ja conegudes cessions de Lenglet a l’Aston Villa i després la d’Ansu Fati al Brighton. I a la tarda van començar a agafar forma la d’Abde al Betis i la d’Eric Garcia al Girona, que reclamaven més minuts de joc.

Respecte a Cancelo, de 29 anys i que l’any passat va jugar al Bayern, el Barça va fer la primera oferta formal al Manchester City dijous a la nit. A Pep Guardiola no li interessava mantenir un jugador amb fama de mal suplent. No haurà de patir per això al Barça. Està cridat a ser titular fix per falta de competència. Va arribar a mitja tarda procedent de Portugal, on ha estat esperant durant una setmana que es desencallés la qüestió.

Esforç econòmic

Notícies relacionades

João Félix, de 23 anys, ja no es va entrenar al matí amb l’Atlètic. Si Guardiola no volia Cancelo, Diego Simeone no necessitava per a res el portuguès. Els dubtes sobre la seva qualitat no existeixen; sobre el seu rendiment i caràcter, n’hi ha molts. Mendes volia col·locar-lo al Barça des de fa temps i el jugador va posar-hi de la seva part amb unes declaracions en què assegurava que somiava jugar amb el Barça i, en la part econòmica, amb la rebaixa de la seva fitxa.

Xavi sempre s’ha mostrat escèptic respecte al migcampista ofensiu portuguès, però com que va «a totes amb el president», ha acabat per accedir a la seva arribada, fins i tot a costa de perdre segurament Abde, un jugador veloç i amb regat, per tant diferent, i que tenia molts pretendents. La lesió de Pedri obre a João Félix la possibilitat d’entrar a l’equip.