Cas Rubiales

Sumar denuncia la RFEF per falta de paritat i demana a la seva Junta Directiva que es dissolgui

L’òrgan directiu es reuneix avui després que Rubiales hagi sigut suspès del seu càrrec durant tres mesos

Sumar denuncia la RFEF per falta de paritat i demana a la seva Junta Directiva que es dissolgui
1
Es llegeix en minuts

Sumar continua la seva ofensiva contra la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) arran del cas Rubiales i interposa una denúncia per incomplir la llei 39/2022, que regula la paritat en els òrgans de direcció, alhora que demana la dissolució de la Junta directiva de la institució, després que Luis Rubiales hagi sigut inhabilitat durant tres mesos per fer un petó a la jugadora Jenni Hermoso.

Segons ha anunciat el partit de Yolanda Díaz, Sumar ha presentat una nova denúncia davant el Consell Superior d’Esports (CSD), organisme dependent del Govern, per considerar que la RFEF incompleix l’obligació de paritat establerta a la Llei 39/2022, de l’Esport, que obliga a la «integració igualitària en els òrgans de direcció, govern i representació de les entitats esportives», ja que només hi ha dues dones entre els 20 integrants de la Junta de direcció.

Notícies relacionades

«La desproporció entre dones i homes no es limita a la Junta Directiva, sinó que assoleix la totalitat dels òrgans federatius, cosa que reflecteix una patologia que no pot considerar-se puntual o conjuntural sinó sistèmica», argumenta el partit. «Actualment, tan sols hi ha 38 membres dones de 411, és a dir, el 9% de la plantilla, de manera que s’incompleix el marc legal». En aquest sentit, assenyalen que «l’actual estructura és impugnable perquè es troba contrària a la Llei i demanem que s’actualitzi al més aviat possible».

Per tot això, Sumar sol·licita convocar amb caràcter extraordinari la Junta Directiva de la RFEF perquè es dissolgui immediatament i perquè sigui nomenada una nova Junta Directiva que compleixi la paritat establerta a l’art. 47.7 de la Llei 39/2022.