2
Es llegeix en minuts

El Govern mou fitxa després de confirmar-se que Luis Rubiales ni dimiteix i continuarà com a president de la Federació Espanyola de Futbol. El secretari d’Estat per a l’Esport i president del Consell Superior d’Esports, Víctor Francos, va oferir una roda de premsa en la qual va manifestar el següent:

Notícies relacionades

«Comparec davant seu amb la voluntat de parlar sobre l’esdevingut amb Luis Rubiales i el que va passar a Sydney. Com ha explicat el CSD, ha volgut ser molt pulcre en els procediments a seguir en aquest cas. Fruit d’això des del primer dia vam dir que no volíem realitzar una acció concreta fins que la Federació realitzés la seva assemblea extraordinària i precisament per la celebració i perquè els resultats no han sigut els esperats a ulls del Govern. El senyor Rubiales avui no ha estat a l’altura del que s’esperava ni del que esperaven les jugadores, ni el que esperava el Govern ni la societat espanyola. Ha decebut la seva reacció. No ha fet el que havia de dir. Considerem que les explicacions no es corresponen amb les seves actituds i, per tant, volem ser molt clars que l’assemblea lluny de resoldre la situació i calmar el context en què ens havia posat el que ha fet és avivar la polèmica. Dimarts li va dir el president que havia de fer més passos i lluny d’atendre això el que ha fet és agreujar la situació.

El Govern d’Espanya no serà impassible davant aquesta situació. El senyor Rubiales ha dit que no se n’anava, el que li volem transmetre és que el camí d’aquest Govern amb la presidència de la RFEF ha acabat. El Govern inicia els tràmits perquè el senyor Rubiales hagi de donar explicacions davant el TAD, i si el TAD ho considera i el CSD està en disposició de fer-ho, el suspendrem en les seves funcions com a president. Avui elevarem una denúncia davant el TAD per una falta molt greu i si el TAD es digna en els pròxims dies avaluarem en el CSD si aquesta falta molt greu pot inhabilitar-lo. Hem arribat a un punt en el qual el Govern actuarà i el TAD rebrà una denúncia pròpia del CSD. La denúncia arribarà aquesta tarda i sol·licito que hi hagi una reunió extraordinària dilluns vinent, perquè tot el temps que puguem guanyar serà benvingut. Si incoa l’expedient i considera que aquesta falta molt greu mereix l’inici de la tramitació, nosaltres de manera immediata convocarem la Comissió Directiva amb tota la documentació pertinent. Això ha de ser el Me Too de l’esport espanyol».