Abús a futbolistes

Rubiales: «No dimitiré. Això és un assassinat social. Lluitaré fins al final»

Rubiales: «No dimitiré. Això és un assassinat social. Lluitaré fins al final»

Europa Press

5
Es llegeix en minuts

Luis Rubiales ha comparegut en l’assemblea extraordinària de la Federació Espanyola de Futbol que va convocar amb caràcter d’urgència per a aquest divendres amb la intenció de recollir el suport del futbol espanyol. El president ha vist com els assembleistes li giraven l’esquena amb una absència nombrosa dels membres; s’han personat només 75 dels 140 assembleistes, cosa que ha permès que es constituís l’assemblea al superar els 70 vots necessaris. 

Finalment s’ha canviat l’ordre del dia i l’assemblea s’ha limitat a un discurs d’introducció d’Andreu Camps, secretari general de la Federació, i després ha pres la paraula Luis Rubiales. Després de la seva intervenció, l’assemblea s’ha donat per acabada. Rubiales s’ha adreçat als presents amb una intervenció en què ha destacat el següent: 

Perdó pel gest a la llotja

«Aquest és l’òrgan que em va elegir i és davant seu he de donar totes les explicacions. Vull donar les gràcies a tots els missatges que he rebut de suport, també a la gent que no és del futbol. Diria que hi ha més gent recolzant-me que en contra. Vull demanar sense pal·liatius per un fet que va passar a la llotja quan en un moment d’eufòria em vaig agafar aquesta part del cos que ja heu vist. I ho explicaré mirant Jorge Vilda. Hem passat molt i t’han volgut fer el que m’estan fent a mi ara. Hem passat molt i ens hem empassat molt, però fixa’t, em vaig emocionar molt fins al punt de perdre el control. Tot just guanyar la teva primera reacció va ser girar-te a la llotja i dedicar-me’l. I en aquell moment et vaig fer aquests senyals. Sens dubte he de demanar disculpes a la Reina, a la infanta i a la casa reial. Les meves més sinceres disculpes. L’emoció era gran i hem patit molt.

Sobre el petó de Jenni Hermoso

Segona qüestió, el petó, més un petonet que un petó. Qui vegi el vídeo veurà que davant milions de persones, davant tota la gent que hi havia allà, entre elles les meves filles, el desig que podia tenir davant el petó és el mateix que podia tenir al fer-li un petó a una de les meves filles. No hi ha desig ni domini. Rendint homenatge al fals feminisme que és una gran xacra d’aquest país. Va ser un petó espontani, mutu, eufòric i consentit. Aquesta jugadora va fallar un penal, jo tinc una gran relació amb ella i amb tot l’equip. I vam tenir moments carinyosíssims en aquesta expedició i en el moment en què va aparèixer la Jenni ella em va aixecar de terra, que gairebé caiem i al deixar-me a terra ens vam abraçar i em va acostar al seu cos. «Ens vam abraçar i li vaig dir: ‘oblida’t del penal’. Em va dir: ‘ets un crac’. I li vaig dir: ‘¿un petonet?’ i em va dir: ‘d’acord’. Després va arribar el silenci de la jugadora i aquest comunicat que no vaig entendre. Aquí s’està executant un assassinat social, a mi. Ser campiona del món és el més gran que hi ha en el futbol, que hem lluitat molt per això. Des de fa cinc anys van en contra meu amb tot per terra, mar i aire. Desenes de querelles, peticions a tots els jutjats. Sempre és el mateix, ell i els seus titelles. Però li molesta que soc aquí. Vull dir, mirant les meves filles, que avui han d’aprendre una lliçó d’igualtat. S’ha de diferenciar entre la veritat i la mentida. Vosaltres sí que sou falses feministes de debò. La senyora Yolanda Díaz, la senyora Montera, la senyora Belarra, el senyor Echenique, s’han referit a això amb la paraula ‘vexar’, ‘sense consentiment’, ‘agredir’... ¿Què deu pensar una dona que ha sigut agredida sexualment? A aquestes persones que m’estan intentant assassinar públicament els dic que em defensaré als jutjats. I a l’empara d’aquestes persones els titelles del de sempre. El futbol espanyol sap perfectament qui és qui. Són campiones les 23 dones, però també són campions homes com Jorge Vilda i els membres de l’’staff’. No ens acomplexem i utilitzem el «campions» per qualificar tothom. El sensacionalisme del fals feminisme, més Tebas i els de sempre han pressionat molt. La premsa, gran part, que em continua matant i no m’importa perquè jo sé el que és la veritat. No és qüestió de supèrbia ni de prepotència, és humilitat. Estic disposat a ser vilipendiat per defensar la veritat. El millor del futbol sou vosaltres que m’heu permès ser president del futbol aquests cinc anys. Al nostre país fa falta que es continuï millorant en salaris, sanitat, en vivenda, però hem de millorar molt en llibertats. Hi ha una situació de falta de llibertat total. Hi ha membres que han rebut pressions de mitjans i de partits polítics.

«No dimitiré»

Notícies relacionades

«Ha arribat el moment de dir alguna cosa. ¿És per patir aquesta cacera? ¿és tan greu perquè jo me n’hagi d’anar? ¿I hagi de dimitir? Doncs ho dic, no dimitiré. No dimitiré. La nostra gestió ha sigut exemplar en l’àmbit econòmic i en l’esportiu. Hem guanyat el Mundial femení sent un exemple per a tothom. Hem guanyat la Nations League, que és la competició més difícil de guanyar del món. El dia que vam guanyar la final del Mundial femenina ha sigut el més emocionant de la meva vida i d’aquests cinc anys. Per això vull fer aquí un anunci. He activat els mecanismes amb el secretari perquè Jorge Vilda continuï treballant els quatre anys vinents amb nosaltres per mig milió d’euros i vull que deixis la direcció esportiva perquè ho sigui la Montse i deixis de ser la segona entrenadora o que ho compatibilitzis. Mereixeu uns bons contractes. Ets el millor entrenador del món de futbol femení. Hem fet tantes coses pel futbol femení... Això sí que és igualtat i feminisme».

Rubiales es queda

«Continuo lluitant com m’han ensenyat, malgrat tot el que hi ha. No me’n vaig. Soc un home feliç i ple. Fa molt que treballo, sense vacances. Òbviament, he de descansar. Me n’aniré a descansar uns dies amb la família i espero poder desconnectar. Espero que es continuï fent justícia i seré a Motril, on jugaré demà amb els meus companys. Aquí hi ha la veritat sense sensacionalismes, aquí hi ha la veritat del que ha passat. Aquestes són les meves explicacions».