Primera denúncia a Rubiales pel petó a Jenni Hermoso
1
Es llegeix en minuts

La celebració del primer Mundial Femení d’Espanya s’està veient entelada per la polèmica entorn de Luis Rubiales, president de la RFEF. El seu petó a Jenni Hermoso ha enterbolit la històrica victòria de la selecció... tot i que sembla que la polèmica anirà per llarg.

En les últimes hores, han sigut moltes les veus que s’han sumat en contra del president de la Federació Espanyola. La premsa internacional s’ha fet ressò de la polèmica en la cerimònia de premis, tot i que a Espanya les reaccions han sigut molt més notòries.

Xavier Estrada Fernández, exàrbitre de Primera Divisió, ha compartit a xarxes socials el protocol de violència sexual establert aquest mateix any a la RFEF: «Podeu valorar si es compleix o no», ha qüestionat el mateix col·legiat.

En la mateixa línia de la violència sexual s’ha sumat Miguel Galán, director del centre de formació per a entrenadors CENAFE, que ha presentat la primera denúncia al president de la RFEF davant el Consell Superior d’Esports (CSD).

Notícies relacionades

El director de CENAFE insta a obrir un expedient sancionador a Rubiales per ‘incompliment de la Llei 39/2022 de l’Esport per l’acte sexista del petó a la boca de Rubiales cap a la jugadora de futbol femenina Jennifer Hermoso en l’entrega del trofeu del Mundial Femení 2023’ en el que considera ‘un acte sexista intolerable de l’esport’.

Malgrat que el president de la RFEF s’ha disculpat a través d’un vídeo en les últimes hores, les veus que demanen la seva dimissió no han cessat. Ara estarà en mans del CSD dictaminar si correspon sancionar Rubiales per la seva celebració, que ha entelat una històrica victòria per al futbol femení al nostre país.