Motociclisme

Àlex Rins deixarà Honda i reemplaçarà Franco Morbidelli a Yamaha el 2024

Àlex Rins deixarà Honda i reemplaçarà Franco Morbidelli a Yamaha el 2024

Archivo / LCR Team

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El pilot espanyol de MotoGP Àlex Rins deixarà l’LCR Honda a final de temporada i serà la nova parella de Fabio Quartararo al Monster Energy Yamaha, segons va anunciar Yamaha poc després de fer oficial la sortida del pilot italià Franco Morbidelli. «Yamaha Motor Co., Ltd. es complau a anunciar que Àlex Rins s’unirà a l’equip Monster Energy Yamaha MotoGP per a la temporada 2024 junt amb Fabio Quartararo», va anunciar Yamaha en un comunicat posterior al de la sortida de Morbidelli.

Rins, actualment lesionat, va arribar a l’LCR Honda aquest any procedent del desaparegut equip oficial Suzuki. Amb l’Honda va guanyar, per sorpresa atesos els mals resultats dels pilots de la firma japonesa, a Austin, en el Gran Premi de Les Amèriques. En la seva dilatada carrera, el pilot de Barcelona compta amb nombroses victòries en la categoria reina i en categories inferiors (6 victòries en MotoGP, 4 en Moto2, 8 en Moto3) i podis (18 en MotoGP, 17 en Moto2 i 23 en Moto3, 58 en total).

El director general de Yamaha Motor Racing, Lin Jarvis, va assegurar estar «encantat» de tenir Rins a les seves files per al pròxim Mundial de MotoGP. «Esperem que l’Àlex sigui un gran actiu. Té una àmplia experiència com a pilot de MotoGP i és conegut pel seu talent natural i per haver guanyat diverses curses en la categoria de MotoGP», va destacar.

«Ja té experiència amb dos altres fabricants de MotoGP i ha pilotat motos amb característiques similars a la YZR-M1, cosa que l’hauria d’ajudar a adaptar-se ràpidament a la nostra moto. La seva victòria en el Circuit de Les Amèriques a principis d’aquest any remarca la seva velocitat, ambició i determinació per triomfar», va afegir.

Notícies relacionades

Morbidelli no ha pogut fer cap podi a l’equip oficial de Yamaha, a què va arribar a meitat de la temporada 2021 procedent de l’equip satèl·lit Petronas Yamaha SRT, a què va arribar el 2019 i on sí que va brillar i va arribar a ser subcampió del món de MotoGP el 2020, amb 5 podis i 3 victòries incloses.

En total, l’italià ha disputat 74 Grans Premis com a pilot Yamaha fins ara, però en les últimes dues temporades, incloent-hi la present, no ha pogut trobar la tecla a cavall de la muntura d’Iwata.

Temes:

Álex Rins