Als 88 anys

Mor Luis Suárez, exjugador del Barça i llegenda del futbol

L’exfutbolista, mite també de l’Inter de Milà i de la selecció espanyola, va ser el primer espanyol a aconseguir la Pilota d’Or

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El futbolista espanyol Luis Suárez Miramontes, exjugador del Barça, llegenda del futbol i Pilota d’Or, ha mort avui a la ciutat de Milà (nord) als 88 anys, segons va anunciar el club Inter de Milà, el club on va jugar i al qual va entrenar durant anys.

«El futbolista perfecte que, amb el seu talent, ha inspirat generacions. Adeu, Luisito», va escriure l’equip a les seves xarxes socials. Suárez (la Corunya, 1935) va arribar a Milà per jugar a l’Inter la temporada 1961-1962 i es va acabar quedant a viure a la ciutat fins al final dels seus dies.

El futbolista es va convertir en el primer espanyol que va guanyar una Pilota d’Or, el 1960, una gesta que no es va repetir fins que Alexia Putellas va aconseguir les seves dues esferes daurades el 2021 i 2022. Luisito Suárez, germà del també futbolista José Suárez Miramontes, va ser considerat una de les figures més destacades del futbol espanyol del segle passat.

Set temporades de blaugrana

La seva carrera va començar al Deportivo de la Corunya el 1953, si bé un any més tard va fitxar pel Barcelona, on es va quedar set temporades durant les quals conquerir dos títols de Lliga, entre altres diversos guardons, com dues Copes d’Espanya.

El 1957 va debutar amb la selecció nacional al Santiago Bernabéu i va ser un dels valedors del recordat triomf de l’Eurocopa 1964.

Notícies relacionades

La Pilota d’Or va arribar el 1960 amb la samarreta blaugrana, imposant-se en la votació a Ferenk Puskás. La seva ratxa va continuar, ja que en l’edició següent va quedar segon.

‘El arquitecto’, com el va anomenar Alfredo Di Stéfano, va ser traspassat el 1961 a l’Inter de Milà –el primer espanyol que militava al club italià– fitxat pel seu llavors tècnic, l’argentí Helenio Herrera. Al «gran Inter» va jugar set temporades, anys en què va aconseguir tres ‘Scudetto’, dues Lligues de Campions i dues Intercontinentals.