Ronald Wittek / Efe

4
David Rubio
David Rubio

La maledicció del Magdeburg segueix vigent i el conjunt alemany ha tornat a noquejar el Barça, aquest cop en la tanda de penals (38-38) d’una igualadíssima semifinal de la Champions, que deixa els de Carlos Ortega sense opcions de conquistar el títol per dotzena vegada i tercera consecutiva.

Per tant, el conjunt germànic ja espera en la final d’aquest diumenge a les 18.00 hores el vencedor de la segona semifinal, que disputaran a continuació un PSG marcat per les urgències històriques i per la baixa del seu veterà emblema Nikola Karabatic i un Barlinek Industria Kielce que va perdre la final de l’any passat contra el Barça en els penals.

Els primers minuts van ser elèctrics, amb un extraordinari Michael Damgaard que va anotar 5 dels primers 10 gols del seu equip inclosos dos rebutjos després de parades d’Emil Nielsen, que va iniciar el partit deixant a la banqueta Gonzalo Pérez de Vargas. En el Barça el contrapès l’exercia Aleix Gómez amb 4 gols que el situaven a sis d’igualar l’exblaugrana Kiril Lazarov (68) com a màxim realitzador de la història de les finals a quatre.

El marcador es movia amb empats i avantatges d’un gol per als dos equips al pas pel minut 10 (5-6) i després del primer quart de partit (9-9) amb la mala sensació que les parades de Nielsen no s’aprofitaven per culpa dels rebutjos. Fins a sis van cedir els seus companys en la primera part.

A partir d’aquí, Thiagus Petrus va començar a imposar la seva llei en defensa traient dues faltes en atac i liderant la primera escapada blaugrana (11-13, min. 23) amb un inspirat N’Guessan en atac. No obstant, els gols de Kay Smits i Magnus Saugstrup més una gran parada de Portner a Aleix Gómez van permetre que el Magdeburg ataqués per capgirar el marcador.

No ho van aconseguir i l’espectacular irrupció de Domen Makuc amb tres golassos seguits va ser clau perquè el Barça mantingués a ratlla un rival que pressionava en defensa i complicava els atacs de l’encara campió europeu. Al descans, un il·lusionant 16-18 que no tenia res a veure amb el 19-16 advers de la Super Globe del 2021 ni amb el 21-17 de la passada.

Mal arbitratge

El Barça va tornar molt bé dels vestidors i va marxar de tres gols (18-21), però tot va canviar com de la nit al dia amb un parcial de 5-1 amb excel·lents intervencions de Portner sota pals i una duríssima defensa que va comptar amb l’aquiescència arbitral. Els àrbitres, molt dolents. Pitjor per al Barça, però en qualsevol cas indignes d’una semifinal de la Champions.

Els alemanys van aconseguir dos gols de renda en el minut 43 (24-22) i aleshores ja se n’havia anat a la banqueta Dika Mem, amb mal en una cama. Amb 25-23, els àrbitres islandesos ‘van donar un cop de mà’ amb l’exclusió de Saugstrup quan podia ser falta en atac de Janc. Aleix Gómez no va transformar el penal i el partit seguia complicat a 10 minuts del final (26-25).

Ortega va arriscar amb un Dika Mem mig coix i una defensa 3-3. A base de remar a contracorrent, el Barça va recuperar la iniciativa en plena ebullició de N’Guessan amb un gol de Wanne a 4:45 del final (29-30) i aquí el partit es va aturar per la patacada que va rebre Kristjansson a falta de 3:55.

final

Posat també a atacar per la lesió de l’islandès, O’Sullivan va empatar a 1:45 del final (30-30) amb Dika Mem coixíssim. Ortega el va voler canviar, el gal va demanar seguir i es va quedar a la banqueta després d’un temps mort. Aleix Gómez va atrapar el rebuig de Portner i va fer el 30-31. S’havia de defensar una vegada, Wiegert va parar el partit i Kay Smits va enviar la semifinal a la pròrroga (31-31) com en l’última final de la Super Globe.

En la primera part del temps extra Bezjak va ser un malson i els alemanys se’n van anar amb dos de renda (35-33) després de l’enèsim gol després d’un rebuig. ¿Però com és possible una vegada i una altra? Sense àrbitres per la seva incapacitat de xiular, entre Janc i N’Guessan van situar l’empat a un minut del final (38-38) i tot es va decidir en els penals.

I aquí van regnar els alemanys després que Hampus Wanne, Melvyn Richardson i Dika Mem fallessin tres llançaments idèntics, picant massa la pilota, que es va perdre per sobre del travesser. Amb festa ‘verda’ a les grades, el Magdeburg va tornar a ser la ‘bèstia negra’ del Barça.