Motor

Un desafortunat Àlex Palou acaba quart a les 500 Milles d’Indianapolis

El pilot català es va quedar sense opcions al ser colpejat per un altre monoplaça en la victòria del local Josef Newgarden

• A un pas de fer història a les 500 Milles d’Indianapolis

Marc Lebryk

1
Europa Press

El pilot espanyol Àlex Palou (Chip Ganassi Racing) es va haver de conformar amb la quarta posició a les 500 Milles d’Indianapolis aquest diumenge, malgrat una gran remuntada, per culpa d’un cop a la sortida de boxes que li va impedir lluitar per la victòria. El català era un dels favorits a aconseguir el triomf en les mítiques 500 milles d’Indianapolis, per experiència i per la posició de ‘pole’ que havia aconseguit. Palou, únic espanyol campió de la IndyCar Series dels Estats Units, va ser envestit pel neerlandès Rinus Veekay quan sortien de boxes a mitja carrera.

Palou anava llavors sisè i se’n va anar fins a la 25è posició, llançant la remuntada a partir que van arreglar el seu monoplaça. El català va acabar quart, en un final amb tres banderes vermelles, per mantenir el seu domini en el circuit de la IndyCar però sense lluitar pel triomf que es va adjudicar Newgarden.

El nord-americà li va arrabassar el primer lloc a Marcus Ericsson, campió l’any passat, en un intens esprint final, amb bandera verda, pista i una volta per decidir el campió.