Futbol

L’Ajax rebutja celebrar la lliga de l’equip femení per la mala trajectòria del masculí: «La celebració només hauria de ser per ells»

L’Ajax rebutja celebrar la lliga de l’equip femení per la mala trajectòria del masculí: «La celebració només hauria de ser per ells»

Ajax

2
Es llegeix en minuts
EFE

El club de futbol Ajax ha rebutjat celebrar un homenatge públic dedicat a l’equip femení, que a principis de maig va guanyar el títol de la lliga neerlandesa per primera vegada en cinc anys, per «la falta d’un ambient de celebració» a causa de la «debacle esportiva» de l’equip masculí aquesta temporada.

L’alcaldessa d’Amsterdam, Femke Halsema, va oferir al club acollir un homenatge a l’equip femení dilluns vinent a la zona de Leidseplein per celebrar que hagin guanyat el títol nacional, però l’Ajax, que en un primer moment hi estava d’acord, ha rebutjat l’oferta. «No recolzem ni el moment, ni el lloc de l’homenatge», va anunciar un portaveu del club a través del diari ‘NU.nl’.

Entre les nombroses raons al·legades, el club va assenyalar el fet que l’equip va guanyar el títol nacional el 7 de maig, cosa que treu «impuls» a una celebració, i sospita que la participació del públic serà «decebedora», cosa que, en aquest cas, «no seria bona per a la imatge del club femení», va assegurar el portaveu.

«La falta d’un ambient de celebració al voltant de l’Ajax en general (el pobre paper de l’equip masculí aquesta temporada i la incertesa sobre qui serà l’entrenador després de l’aturada de l’estiu) també juga el seu paper», va explicar el club, que va considerar que «no és prudent» tirar endavant la celebració plantejada per dilluns perquè, en aquest context, «no és un bon senyal per a les dones de l’Ajax o els aficionats».

L’Ajax es troba actualment en el tercer lloc de l’Eredivisie, la divisió d’honor dels Països Baixos, per darrere el Feyenoord de Rotterdam i el PSV d’Eindhoven.

L’alcaldessa i el regidor d’Esports, Sofyan Mbarki, van mostrar la seva decepció amb la cancel·lació de la cerimònia i van remarcar que, «sense la cooperació del club, no és possible organitzar amb èxit una cerimònia aquesta temporada». La setmana passada, l’alcaldessa va rebre l’equip femení a la seva residència oficial.

«Si els homes reben un homenatge quan són campions, llavors també n’hauríem de rebre un», va dir la capitana de l’Ajax femení, Sherida Spitse, després de la trobada amb Halsema, en què se’ls va anunciar el pla de celebrar la seva victòria en públic.

El principal club d’aficionats de l’Ajax, AFCASC, també es va oposar a la idea i va assegurar que «el sentiment entre els seguidors sobre la debacle esportiva d’aquesta temporada no permet experiments com la celebració proposada per a l’equip femení».

Notícies relacionades

Va defensar que «una cerimònia pública a Amsterdam només s’hauria de reservar per a l’Ajax 1», l’equip masculí, perquè aquest atrau més de 50.000 visitants per partit a casa, mentre que l’Ajax femení està limitat a uns 800 o 1.000 visitants.

Les jugadores de l’Ajax es van convertir en campiones nacionals després d’una victòria per 6-1 contra el PEC Zwolle a principis d’aquest mes, emportant-se el tercer títol en la història de l’equip femení de l’Ajax, després dels campionats guanyats el 2017 i 2018, però mai han rebut una celebració pública per les seves victòries, com sí que passa amb l’equip masculí.