Futbol

Barcelona acull ‘Tàctica’, el primer Festival Internacional de Cine sobre Futbol

Barcelona acull ‘Tàctica’, el primer Festival Internacional de Cine sobre Futbol

Ignasi Paredes

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La primera edició del Festival Internacional de Cine sobre Futbol se celebrarà a Barcelona del 4 al 7 de maig, amb una selecció de documentals que «retraten el futbol des del vessant intrínsecament esportiu, però també el social i cultural», segons el director artístic del certamen, Oriol Rodríguez.

La inauguració del festival anirà a càrrec del documental ‘Tosh, The official story of John Toshack’, centrat en la figura de l’exjugador i exentrenador gal·lès durant la seva etapa com a jugador-entrenador al Swansea, on va aconseguir entre 1978 i 1981 tres ascensos de la 4a a la 1a divisió anglesa.

Notícies relacionades

Als cines Aribau de la capital catalana, on es projectaran tots els documentals, s’hi podran veure llargmetratges sobre l’entrenador francès Arsène Wenger i els casos de corrupció a la FIFA sota els mandats de João Havelange i Joseph Blatter, entre d’altres.

El certamen l’han impulsat els organitzadors d’In-Edit, el festival de documentals sobre música que el 2022 va celebrar el 20è aniversari, i Moritz Feed Dog, el festival de cine documental sobre moda que ara mateix està celebrant la setena edició.