Futbol

Enríquez Negreira es refugia de l’escàndol en un cèntric apartament d’Alacant

L’exvicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres (CTA) intenta allunyar-se del focus mediàtic derivat del cas que ha posat contra les cordes el FC Barcelona

Enríquez Negreira es refugia de l’escàndol en un cèntric apartament d’Alacant
1
Es llegeix en minuts

José María Enríquez Negreira, exvicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres (CTA), s’ha refugiat a Alacant, on fins ara ha passat desapercebut, fugint del focus mediàtic que el col·loca en el centre de l’actualitat en plena investigació processal per la seva relació comercial amb el FC Barcelona durant més d’una dècada.

Localitzat per Cuatro a l’avinguda d’Aguilera, davant la plaça de La Estrella, Negreira es va limitar a dir que està «de cine» després de ser preguntat pel periodista de la cadena televisiva, que aquest dimecres a la nit emetrà un especial sobre el cas a les 22.50 hores en el programa «En boca de todos»

Negreira va buscar refugi a la capital alacantina amb un amic personal de la seva època en l’arbitratge, el també col·legiat Joaquín Fernández, un asturià establert des de fa dècades a la ciutat, dedicat al món de les assegurances fins a la seva jubilació i que va arribar a ocupar un càrrec directiu a  l’Hèrcules a final dels anys vuitanta.

Fernández també va estar vinculat a la Federació Espanyola i a l’Escola d’Àrbitres, acompanyant i valorant les actuacions dels col·legiats en els partits de Lliga a l’estadi Rico Pérez d’Alacant i al Martínez Valero d’Elx.

Setmanes enrere, Enríquez Negreira va ser localitzat a Benidorm, on també es va mantenir diversos dies abans de tornar a Barcelona.

En el dia d’avui, es troba en un apartament cèntric d’Alacant, on es va desplaçar després de demanar ajuda al seu amic Joaquín Fernández per eludir la persecució mediàtica.

Notícies relacionades

L’excol·legiat investigat a penes abandona el pis on s’allotja i quan va ser descobert es dirigia a unes oficines de l’Agència Tributària junt amb Joaquín Fernández per realitzar uns tràmits.

La responsabilitat penal de Negreira en el cas que ha posat contra les cordes el FC Barcelona encara no s’ha dilucidat. El seu advocat va presentar fa setmanes un informe al·legant que «pateix principi d’Alzheimer, circumstància que l’incapacitaria per declarar i, si prosperés, el podria eximir de responsabilitat penal.