Al Camp Nou

Els Mossos activen un dispositiu per a la Final Four de la Kings League similar al d’un partit del Barça

  • Així serà la Final Four de la Kings League al Camp Nou

Els Mossos activen un dispositiu per a la Final Four de la Kings League similar al d’un partit del Barça

ACN

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos han activat un ampli dispositiu de seguretat amb motiu de la celebració de la Final Four de la Kings League diumenge vinent a l’estadi del Futbol Club Barcelona.

La Kings League és una lliga de futbol 7 organitzada per l’exjugador del FC Barcelona Gerard Piqué en col·laboració amb altres destacades personalitats del futbol i comunicadors de les xarxes socials, en qualitat de presidents dels diferents equips.

Segons han informat els Mossos aquest divendres, el dispositiu dissenyat amb motiu d’aquest esdeveniment esportiu s’equipara als que es porten a terme en partits de la Lliga o competicions europees, davant la gran quantitat de seguidors que s’espera que omplin el Camp Nou per seguir en directe els partits dels millors equips de la Kings League.

Dispositiu de mobilitat

El dispositiu policial, que s’activarà a partir de les 14 hores de diumenge, compta també amb la Guàrdia Urbana de Barcelona, que s’encarregarà de liderar el dispositiu de mobilitat, i d’agents de seguretat privada, que treballaran per garantir la seguretat a interior de l’estadi.

La realització d’aquest dispositiu s’ha portat a terme després que responsables de la Direcció General de l’Administració de la Seguretat del departament d’Interior, dels Mossos i de la Guàrdia Urbana mantinguessin diverses reunions de seguretat durant l’últim mes amb els organitzadors d’aquest esdeveniment esportiu, que lidera Gerard Piqué a través de la seva empresa Kosmos Global Holding.

Davant la final de la Kings League de diumenge, es preveu una gran afluència d’espectadors que poden omplir el Camp Nou des de les 14.30 fins a les 23.00 hores.

Abans de l’obertura dels accessos per a l’entrada dels espectadors, agents de la Unitat Canina, de Subsol i de Tedax realitzaran el control de l’interior de les instal·lacions.

Aquesta competició està catalogada com un esdeveniment esportiu, així que en termes de seguretat s’aplicarà el Decret legislatiu 1/2000 de la Llei de l’Esport.

D’acord amb la normativa vigent, es faran escorcolls per part d’agents de Seguretat Privada, ja que, com passa en qualsevol esdeveniment esportiu, s’hi prohibirà l’accés de begudes alcohòliques, ampolles grans d’aigua i objectes voluminosos, com pancartes grans.

També s’hi restringirà l’accés de cascos de motos, com és habitual en els partits que es disputen al camp del Barça.

Seguretat ciutadana

Per part dels Mossos participaran en el dispositiu agents de l’Àrea de la Brigada Mòbil, de l’Àrea Regional de Recursos Operatius, del Grup Regional de Seguretat Ciutadana, de l’Àrea Tedax, de Canina i Subsol, que s’encarregaran directament de garantir la seguretat als entorns del Camp Nou, així com permetre l’entrada sense incidències dels aficionats.

A l’entorn del camp hi treballaran efectius de la Unitat de Seguretat Ciutadana de les comissaries de les Corts i de l’Hospitalet de Llobregat, del Grup Regional de Delinqüència Urbana, de l’Àrea de Seguretat del Transport Metropolità, de la Unitat d’Informació i de la Unitat Regional de Policia Administrativa.

L’objectiu serà mantenir la seguretat ciutadana i evitar l’acció de lladres multireincidents que aprofiten les grans aglomeracions per actuar.

L’operació compta, a més, amb l’activació de la Unitat de Drons per garantir des del cel el desenvolupament d’aquest esdeveniment, ja que aquest tipus d’aeronaus no poden volar en zones de gran acumulació de persones.

Trànsit

El coordinador de seguretat d’esdeveniments esportius de la Regió Policial Metropolitana Barcelona, coordinadament amb el director del departament de Seguretat del FCB, liderarà aquest dispositiu des de la Unitat Central Operativa de l’estadi (UCO), on tindrà la visió de tot el camp i els seus accessos.

Notícies relacionades

La Guàrdia Urbana liderarà el dispositiu de mobilitat a l’entorn de l’estadi amb un servei que permeti agilitzar el trànsit, portar a terme talls i/o desviacions en cas d’emergències i fer front a concentracions o mobilitzacions d’aficionats per qualsevol punt dels voltants de l’estadi.

El dispositiu inclou un servei d’assistència sanitària amb el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) per fer front a qualsevol emergència o incidència. Els efectius d’aquestes unitats es desplegaran a les grades de l’estadi.