ACTUALITAT BLAUGRANA

Bartomeu i Masferrer aniran a judici per un delicte d’injúries contra Jaume Roures

El jutjat sol·licita a Bartomeu i a Masferrer una fiança de 100.000 euros a dipositar en menys de 24 hores

Bartomeu i Masferrer aniran a judici per un delicte d’injúries contra Jaume Roures
1
Es llegeix en minuts
EFE

L’expresident del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, serà jutjat penalment amb el seu cap de gabinet de presidència al club blaugrana, Jaume Masferrer, per un «delicte continuat d’injúries greus amb publicitat» a l’empresari Jaume Roures, segons dicta un acte del Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona.

Roures, president del grup Mediapro, va posar una querella per possibles injúries i calúmnies com a conseqüència que un dels comptes falsos de Nicestream a les xarxes socials relacionades amb el FC Barcelona estava dedicat a l’empresari sota el nom de ‘Jaume, un film de terror’.

El jutjat sol·licita a Bartomeu i a Masferrer una fiança de 100.000 euros a dipositar en menys de 24 hores per assegurar les responsabilitats civils i pecuniàries que poden derivar-se de la causa. En cas de no fer-se efectiva aquesta quantitat, s’embargarien «els béns de la seva propietat» per «cobrir l’esmentada suma».

Escrit de defensa

A més, la jutge Alejandra Gil, que lidera aquesta instrucció, dona un termini de 10 dies als investigats per formular l’escrit de defensa davant les acusacions formulades.

Notícies relacionades

Aquesta causa està englobada en el marc del cas Barçagate, en el qual s’investiga una possible corrupció entre particulars i administració deslleial en la contractació de l’empresa Nicestream per part d’alguns antics gestors del FC Barcelona.

En concret, estan investigats Bartomeu i Masferrer, Òscar Grau (director general) i Román Gómez-Ponti, director dels serveis jurídics.