investigació judicial

Executius de Bartomeu es van llançar a desprestigiar Víctor Font

  • Òscar Grau, ex CEO del club, va indicar a empleats de l’àrea social i de comunicació que pressionessin «a sac» per vilipendiar l’excandidat a la presidència del Barça

jdomenech50144863 grafcat4278  barcelona  30 09 2019   el empresario v ctor fo191001180712

jdomenech50144863 grafcat4278 barcelona 30 09 2019 el empresario v ctor fo191001180712 / Alejandro Garcia

3
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El candidat a les últimes eleccions del Barça Víctor Font, que va perdre contra Joan Laporta, va ser un dels objectius de l’equip directiu de Josep Maria Bartomeu, que no va dubtar a utilitzar els mitjans de comunicació i les xarxes socials per desprestigiar-lo, segons l’últim informe dels Mossos entregat al jutjat de Barcelona que instrueix el Barçagate sobre presumpta corrupció. Un dels principals impulsors va ser Òscar Grau, que era CEO del club blaugrana. Les proves figuren en un dels apartats de l’atestat de la policia que impliquen l’excap de l’assessoria de club blaugrana, Román Gómez Ponti, Grau i el mateix Bartomeu en la filtració a la premsa dels contractes de Messi i Piqué publicats per ‘El Mundo’.

Els investigadors reflecteixen en el seu informe algunes converses entre exdirectius i exexecutius del Barcelona. En una d’aquestes, del 14 de maig del 2020, Grau, que va ser CEO del Barcelona, envia una notícia a Pere Jansà, responsable de l’àrea social llavors i director de comunicació amb Sandro Rosell, sobre la proposta de Font d’implantar un sistema de vot electrònic de cara a les eleccions a la presidència de l’entitat i els problemes econòmics d’una companyia especialitzada en això. Jansà li contesta: «Bon dia, Òscar. Sí, des de primera hora que estem amb aquest tema. Jo ja he fet una mica de treball a les xarxes». I li envia exemples de missatges que es burlen de la intenció de Font reproduïts enviats a les xarxes socials per estranys comptes de Twitter, com ‘VinagreFCB’ o ‘Lego Messi.

Grau, tanmateix, i sempre segons l’informe dels Mossos, vol més i escriu: «A veure si comunicació el mou en els mitjans». És a dir, que la notícia pugui filtrar-se a la premsa. Uns minuts després, aquest treballador del club fa una reflexió sobre la falta d’un director de comunicació, amb referència a Jaume Masferrer, que havia sigut apartat temporalment a l’espera de l’informe ‘forensic’ sobre els contractes a empreses que es dedicaven a monotorizar les xarxes socials i que suposadament havien sigut utilitzades per vilipendiar oponents a la junta de Bartomeu i jugadors de l’equip.

Complicitat dels periodistes

«Amb la gestió d’aquestes coses és quan més es troba a faltar el dircom (director de comunicació). Són temes que s’han de tractar amb estratègia, preparant el relat amb els periodistes que l’han de difondre i amb les complicitats adequades. Si no, l’únic que tindrem, amb sort, és que la notícia aparegui i prou», escriu el mateix cap d’àrea.

Notícies relacionades

En paral·lel a aquesta conversa, els Mossos han localitzat més missatges en un altre grup en què participen diversos membres de l’equip de comunicació i Òscar Grau, on es torna a compartir la mateixa notícia. El CEO del club relata: «Pressionem a sac per desprestigiar Víctor Font». I repeteix: «Pressionar: gasss». A continuació envia els missatges a les xarxes socials que li havia remès abans el cap d’àrea en l’altra conversa.

La policia de la Generalitat recorda que Víctor Font va ser objecte de diversos informes elaborats pel Grup Nicestream, investigat en el Barçagate, amb recerca i informació vinculada a la seva persona com a candidat a la presidència del FC Barcelona. Els investigadors assenyalen que va ser el primer informe difós per la cadena SER i que va donar origen que l’entitat blaugrana encarregués a PwC un dictamen sobre els contractes a aquest grup. «S’observa una clara intenció de treballar a les xarxes contra un possible candidat a la presidència del FC Barcelona» per aconseguir una «repercussió negativa» contra la seva candidatura.