FUTBOL

La UEFA sol·licita a la RFEF informació del cas Negreira

La UEFA sol·licita a la RFEF informació del cas Negreira
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Federació Espanyola de Futbol (RFEF) va confirmar que el seu departament d’integritat està estudiant tota la informació obtinguda en la investigació interna oberta amb relació al cas Negreira per al seu trasllat a òrgans judicials, governatius esportius i també a la UEFA, que la hi ha sol·licitat.

Segons va explicar el secretari general de la RFEF, Andreu Camps, els serveis jurídics de l’organisme es van posar en contacte amb la Fiscalia de Barcelona després de conèixer-se l’inici de la investigació i si aquesta considera que hi ha delicte i presenta una denúncia l’organisme s’hi personarà.

«El realment important és arribar al final d’aquesta investigació. Els advocats van analitzar si era oportú o contraproduent presentar denúncia o querella segons la informació i van entendre que això en la via judicial era totalment contraproduent perquè l’admissió de la denúncia paralitza l’actuació del fiscal. Si la Fiscalia no la presenta o no s’admet a tràmit, la Federació haurà de veure si, amb la informació que té, hi pot haver causa o no perquè es presenti denuncia. Si n’hi ha la posarem en coneixement del jutge immediatament», va assegurar.

Col·laboració amb la UEFA

En una compareixença junt amb el president del Comitè Tècnic d’Àrbitres (CTA), Luis Medina Cantalejo, la primera després que sortís a la llum el cas Negreira, Camps va confirmar que divendres passat 24 de febrer, el departament d’integritat de la UEFA va enviar un escrit a la RFEF «sol·licitant informació completa amb relació a aquest tema». «El mateix dilluns vam enviar una carta remetent la informació, continuarem col·laborant amb la UEFA», va garantir.

El secretari general va manifestar «l’absoluta i completa confiança de la RFEF i el seu president en tot el col·lectiu arbitral»; va lamentar que s’hagin filtrat als mitjans dades com el qüestionari que el mateix CTA ha demanat als àrbitres, assistents i delegats federatius que completin dins d’una investigació interna –a la qual han respost tots menys un– i va avançar que també s’investiga si algú amb responsabilitat governamental podia conèixer els fets.

Possibles conseqüències

Notícies relacionades

Sobre possibles conseqüències esportives per al Barcelona, Camps va insistir que la seva tasca «és buscar la màxima informació» i traslladar-la als òrgans competents i va aclarir que a qui podria correspondre una decisió sobre aquest aspecte és als òrgans disciplinaris.

«Cap actuació que pogués acreditar-se, fins i tot si fos objecte d’il·lícit penal, ha de posar en dubte o desacreditar el col·lectiu dels àrbitres. Si s’acredita actuació incorrecta d’algú que pertanyia al col·lectiu arbitral ens neguem que tingui conseqüències negatives en els seus honestos membres», va insistir.