En actiu i retirats

El document que estan firmant els àrbitres per mostrar la seva «repulsa» al cas Negreira

Els col·legiats mostren la seva repulsa «més enèrgica a fets d’aquest tipus» i «absoluta disposició» a presentar-se «davant les instàncies que siguin necessàries per aclarir tot allò relacionat amb aquest assumpte»

El document que estan firmant els àrbitres per mostrar la seva «repulsa» al cas Negreira
2
Es llegeix en minuts
Fermín de la Calle

Els àrbitres de Primera i Segona Divisió han elaborat un document conjunt per mostrar la seva «més enèrgica repulsa» a les informacions que estan apareixent sobre els pagaments del FC Barcelona a l’exvicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres (CTA) José María Enríquez Negreira. El document subjecte encara a modificacions, a què ha tingut accés en primícia EL PERIÓDICO DE ESPAÑA, del grup Prensa Ibérica, està sent també firmat per àrbitres ja retirats, però en actiu durant el període dels fets sota investigació, entre 2001 i 2018.

Aquest escrit serà presentat en una roda de premsa que oferirà el CTA aquest dijous, junt amb el secretari general de la RFEF, Andreu Camps, i a què assistirà «tot l’estament arbitral», segons ha comunicat de la Federació, i a què també s’està convidant nombrosos àrbitres ja retirats, segons han pogut confirmar aquest diari.

En el text, datat el 2 de març del 2023, dia de la roda de premsa en Las Rozas, i el contingut del qual encara podria variar fins aleshores, els àrbitres mostren la seva «més enèrgica repulsa a fets d’aquest tipus» i «absoluta disposició» a presentar-se «davant les instàncies que siguin necessàries per aclarir tot allò relacionat amb aquest assumpte».

«Així mateix, volem traslladar que som els primers interessats que la justícia segueixi el seu curs i es depurin responsabilitats. Les suposades accions individuals d’una persona que en el seu moment va formar part de la nostra institució no poden tacar d’aquesta manera tan nociva la nostra imatge i honorabilitat», prossegueix el comunicat que s’està movent entre col·legiats actuals i passats.

«De bracet amb la RFEF»

Notícies relacionades

Aclareixen en el text que actuaran «amb la màxima contundència», actuant «sempre de bracet amb el CTA i la RFEF». Segons han relatat a aquest diari les fonts arbitrals consultades, la firma del document està sent massiva tant per part dels col·legiats actuals com els d’èpoques passades i s’espera una gran afluència a la roda de premsa de Las Rozas de dijous per donar una imatge d’unitat en el rebuig de les pràctiques d’Enríquez Negreira.

Fins al moment, l’únic pronunciament de l’estament arbitral ha anat a càrrec de Xavier Estrada Fernández, àrbitre VAR en l’actualitat i en actiu com a jutge de camp durant part del període investigat. El col·legiat català ha decidit querellar-se contra l’exvicepresident del CTA per presumpta corrupció esportiva.