Waterpolo

El CN Sabadell recupera el tron i suma 18 títols de Copa

Bea Ortiz, amb tres gols, va ser la figura del quadro vallesà en el seu triomf contra l’Assolim CN Mataró (8-6)

RFEN

2

L’Astralpool CN Sabadell va guanyar per 8-6 l’Assolim CN Mataró i va sumar la seva divuitena Copa de la Reina, en una final amb contínues alternatives i amb Bea Ortiz, autora de tres gols, com a figura a la piscina del CN Terrassa. El Sabadell va recuperar, així, el títol que va aconseguir la temporada passada el Mataró a la mateixa piscina en un altre partit que va estar marcat per la defensa.

Bea Ortiz va ser la gran protagonista d’un inici de partit en què el Sabadell va manar per 2-0 engrandit per una fèrria defensa, amb l’única escletxa d’una pilota solta que Cristina Nogué va rescatar per situar el 2-1 al final del període.

El Mataró va canviar per complet la decoració de la final en un segon quart en què la portera María Elena Sánchez i la seva defensa van ser un mur. En atac, un penal anotat per la neerlandesa Simone Van der Kraats i un altre en superioritat per la seva compatriota Vivien Sevenich van posar el primer avantatge, ampliat a poc del final del segon quart per l’hongaresa Rita Keszthelyi-Nagy per al 2-4.

El Sabadell va tornar a la càrrega en un tercer quart en què el VAR –novetat a la Copa de la Reina– va aparèixer per donar validesa al 3-4 de la neerlandesa Sabrina van der Sloot. El gol va trencar amb els 10 minuts sense anotar de les sabadellenques i va donar pas als seus millors instants de la final amb tres gols seguits més d’Elena Ruiz, Bea Ortiz i Maica García per rubricar un parcial de 4-0 (6-4), amb Laura Ester parant-ho tot en aquest quart.

El Mataró va reduir distàncies en l’últim període amb el 6-5 d’Avegno, però la rèplica vallesana va ser immediata amb el 7-5 de Ruiz. En l’últim minut, la neerlandesa Van der Kraats va posar el 7-6 per al Mataró, però en l’últim atac va sentenciar la seva compatriota Van der Sloot per al Sabadell.

Fitxa tècnica

Astralpool CN Sabadell: Ester; Mati Ortiz (-), Leiton (-), Van der Sloot (2), Serrano (-), Steffens (-), Ruiz (2), García (1), Forca (-), Bea Ortiz (3), Pérez (-), González (-), Carrasco.

Assolim CN Mataró: Sánchez; Morell (-), Van der Kraats (2,1p), Gual (-), Sevenich (1), Keszthelyi-Nagy (1), Cambray (-), Nogué (1), Avegno (1), Bertran (-), Espar (-), Claveria (-), Carmona.