RUGBI

El president del rugbi francès, detingut per sospites de frau fiscal

El president del rugbi francès, detingut per sospites de frau fiscal
1
Es llegeix en minuts

A menys de set mesos de l’inici del Mundial de rugbi a França, Bernard Laporte, president de la federació nacional d’aquest esport, va ser detingut per sospites de blanqueig de capitals procedents de frau fiscal agreujat, va informar aquest dimarts la Fiscalia Nacional Financera.

Aquest procés, diferent del que el va portar a la seva suspensió per una condemna en primera instància a dos anys de presó i dos més d’inhabilitació per corrupció, té lloc en ple procés consultiu amb els clubs sobre la nominació de Patrick Buisson com a responsable de la Federació Francesa de Rugbi (FFR), a suggeriment del mateix Laporte.

El president suspès, la custòdia policial del qual es pot estendre almenys durant 48 hores, és una figura central del rugbi francès, antic seleccionador i, fins i tot, secretari d’Estat d’Esports entre el 2007 i el 2009, amb el president Nicolas Sarkozy.

Cinc delictes

La seva primera condemna, anunciada al desembre, va respondre a cinc delictes relacionats amb corrupció a causa d’una investigació per haver afavorit suposadament el 2017 el Montpeller, el propietari del qual havia firmat un contracte de patrocini amb la selecció en nom d’una de les seves empreses.

Notícies relacionades

Els investigadors van sospitar que Laporte va pressionar la comissió d’apel·lacions de la federació el juny del 2017 perquè rebaixés o eliminés una sanció contra el Montpeller.

La comissió d’apel·lacions va disminuir la sanció de 70.000 a 20.000 euros de multa i l’equip no es va veure privat finalment de jugar al seu estadi.