Golf

Jon Rahm s’inspira en l’ètica de treball de Kobe Bryant

  • El jugador basc porta quatre triomfs en els seus últims sis tornejos i explica que la malaguanyada estrella dels Lakers és per a ell un referent per la dedicació al seu esport

The American Express - Final Round

The American Express - Final Round / KATELYN MULCAHY / AFP

2
Es llegeix en minuts
José Carlos Sorribes
José Carlos Sorribes

Periodista

ver +

Com un avió es mou Jon Rahm pels camps de golf. El jugador basc va acomiadar l’any 2022 amb dues victòries en quatre tornejos i ha iniciat el 2023 amb dues de consecutives. És a dir, quatre èxits en sis tornejos que el converteixen en el jugador més en forma del món, tot i que en l’enrevessat rànquing que impera des de l’agost del 2022 només sigui el tercer per darrere del nord-irlandès Rory McIlroy i del nord-americà Scottie Scheffler.

Poc li ha d’importar aquesta classificació al golfista de Barrika pel moment extraordinari del seu joc. Després de la seva victòria aquest cap de setmana a l’American Express de La Quinta (Califòrnia), que va seguir a l’obtinguda amb una èpica remuntada en el Sentry Tournament of Champions a Hawaii, va igualar els nou triomfs de Seve Ballesteros en el PGA Tour, i es queda dos dels 11 de Sergio García. En els dos últims tornejos, Rahm ha entregat una targeta de 27 sota parell, amb una mitjana inferior a 66 cops en els seus recorreguts. 

Són números i rècords que només fan que reflectir la maduresa assolida pel jugador de 28 anys, professional des del 2016. On no va arribar la inspiració manifestada en el Sentry, sí que ho va fer com va explicar el protagonista la seva capacitat de treball gairebé obsessiva per superar per un sol cop la tenaç oposició del debutant de 23 anys Devin Thompson.

Phelps, un altre referent

Rahm va parlar sobre aquesta ètica de treball en la conferència de premsa que va seguir a la victòria i va posar com a indiscutible referent una llegenda de l’esport com el malaguanyat Kobe Bryant, l’estrella dels Lakers mort en un accident d’helicòpter el 26 de gener del 2020. «Vaig passar molt temps a la universitat veient moltes entrevistes i vídeos seus, perquè veig moltes similituds entre nosaltres en la forma en què abordem el nostre ofici. Dedicació era la paraula clau per a Kobe i segur que és algú de qui puc aprendre». Aquesta ètica de treball és per a Rahm fins i tot superior al talent que té un esportista. «M’agrada pensar que tinc una ètica de treball realment forta i que dedico molt temps a millorar el meu joc», va sentenciar.

Notícies relacionades

La llista de referents de Rahm no acaba en l’aler dels Lakers, inclou també un altre mite com Michael Phelps, el nedador que és l’esportista olímpic més condecorat de la història amb les seves 28 medalles. «He pogut preguntar-li coses i saber com pensa. Ell en realitat ho simplifica tot una mica. Quan ets el més gran de la història fas que tot sembli fàcil», va dir amb humor.

Són Kobe i Phelps dues immillorables fonts d’inspiració que li estan donant a Rahm una consistència en el seu joc que l’ha de portar a recuperar el número u de la classificació que ja va aconseguir el 19 de juliol del 2020, i va desbancar llavors el mateix McIlroy.