FUTBOL

Scaloni, Guardiola i Ancelotti, nominats a millor entrenador a ‘The Best’

Scaloni, Guardiola i Ancelotti, nominats a millor entrenador a ‘The Best’
1
Es llegeix en minuts

Lionel Scaloni, Pep Guardiola i Carlo Ancelotti, tècnics de la selecció de l’Argentina, del Manchester City i del Reial Madrid, respectivament, figuren entre els nominats a millor entrenador en els premis ‘The Best’.

Scaloni va portar l’‘albiceleste’ al títol mundial a Qatar-2022, Guardiola va portar el City a guanyar la Premier anglesa i Ancelotti va fer que el Reial Madrid guanyés LaLiga espanyola i la Lliga de Campions, entre altres triomfs.

Junt amb aquest trio, els altres aspirants a rellevar en el guardó l’alemany Thomas Tuchel, exentrenador del Chelsea, són Didier Deschamps, que van conduir França al subcampionat mundial, i i Walid Regragui, que va situar el Marroc a la quarta plaça i el va convertir en la gran revelació del torneig qatarià.

Guardiola va quedar segon en l’edició d’aquests premis el 2019 i tercer el 2021 i Deschamps el va guanyar el 2018.

En futbol femení

Quant als candidats a millor entrenador de futbol femení es troben Sonia Bompastor (Olympique Lyon), Emma Hayes (Chelsea), Bev Priestman (selecció del Canadà), Pia Sundhage (selecció del Brasil), Martina Voss-Tecklenburg (selecció d’Alemanya) i Sarina Wiegman (selecció d’Anglaterra).

Notícies relacionades

Hayes va ser premiada l’any passat per davant de l’extècnic del Barcelona Lluis Cortés i Wiegman, que el va guanyar el 2017 i el 2020, i va quedar segona el 2018 i el 2019, mentre que Sundhage va quedar tercera el 2016.

El vot públic es tancarà a les 23.59 del 3 de febrer i els tres finalistes de totes les categories seran anunciats per la FIFA a principis de febrer.