Dol en el futbol brasiler

Mor l’exblaugrana Roberto Dinamita

El que va ser el màxim ídol del Vasco da Gama i amb un breu pas pel Barcelona, va morir aquest diumenge als 68 anys com a conseqüència d’un càncer

Mor l’exblaugrana Roberto Dinamita

Sport

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’exfutbolista brasiler Carlos Roberto de Oliveira, Roberto Dinamita, considerat el màxim ídol del Vasco da Gama i amb un breu pas pel Barcelona, va morir aquest diumenge als 68 anys com a conseqüència d’un càncer a l’intestí, va informar el club de Rio de Janeiro.

«És amb la més profunda pena que el Vasco da Gama informa que el #MayorDeTodos ens va deixar aquest diumenge», va publicar al seu perfil de Twitter el popular equip carioca, sense donar detalls de la causa de la mort.

Roberto Dinamita va ser reverenciat al seu país, on està considerat un dels millors ‘9’ de la història del futbol brasiler. Encara fins avui conserva el rècord de màxim artiller del Brasileirao (amb 190 gols) i del Campeonato Carioca (284 gols).

Entre el 1979 i el 1980, Roberto Dinamita va jugar durant tres mesos al Barcelona, que el va fitxar com a recanvi golejador de l’austríac Hansi Krankl, tot i que la seva arribada a l’equip no va acabar de quallar. Només va disputar 11 partits oficials i va marcar 3 gols. El 1989 va defensar el Portuguesa de São Paulo, per retornar el Vasco da Gama, del qual es va retirar del futbol actiu el 1992, però en el qual va continuar com a dirigent fins a ocupar-ne la presidència.

L’històric golejador tenia des del 2021 un càncer a l’intestí i estava internat a l’Hospital Unimed de Rio de Janeiro, on va morir aquest diumenge.

Notícies relacionades

«Dinamita va dedicar 29 dels seus 68 anys al club, com a esportista i com a president. T’estimarem per sempre, Calu», com també era anomenat pels seus amics, «Descansi en pau», va manifestar el Vasco da Gama.

La mort de Dinamita ha causat un gran impacte al seu país quan l’opinió futbolística brasilera encara plora la mort de Pelé, als 82 anys, víctima també d’un càncer.

Temes:

Futbol Brasil