Ciclisme

David Valero imposa el seu número u mundial per guanyar la Titan Desert de l’Aràbia Saudita

  • El ciclista granadí confirma la seva superioritat en l’etapa final i guanya la competició de marató pel desert de la regió de Neom

David Valero imposa el seu número u mundial per guanyar la Titan Desert de l’Aràbia Saudita

NEOM TITAN DESERT

1
Es llegeix en minuts

David Valero n’ha tingut prou amb un parell de pedalades sobre la bicicleta per aconseguir la victòria en la Titan Desert de l’Aràbia Saudita. En l’última de les quatre etapes de la prova, el número u del món de XCO (‘cross country’ olímpic) ha imposat la seva qualitat, la d’un ciclista professional que, tot i que estigui en plena pretemporada, està en el millor moment de la seva carrera. I això ja ha sigut suficient per volar sobre la sorra saudita molt més alt que els seus rivals. El corredor del BH Temple Cafés UCC, bronze olímpic a Tòquio-2021, ha aconseguit deixar enrere el seu gran rival i company de quilòmetres en aquesta Titan Desert, el veterà Haimar Zubeldia, abans del quilòmetre 30 imposant la seva classe en una zona sorrenca del desert saudita.

Valero ha arrencat carregat –segons les seves pròpies paraules– «d’adrenalina» després de patir una caiguda sense conseqüències per una enganxada que també ha fet caure de la bici Zubeldia, segon en la general. El tercer lloc ha sigut per al company d’aquest últim en l’equip Krypteia, Julen Zubero, que, a més, ha aconseguit avui la seva segona etapa de la Neom Titan Desert. Zubero ha sigut l’únic corredor que ha pogut aguantar el ritme d’un magnànim Valero que no ha volgut disputar l’etapa al ciclista basc. «David és un bon tio», resumia Zubero ja a la meta.

Notícies relacionades

Valero ha dominat la prova de principi a final amb una superioritat més visible en les sensacions que en el temps, ja que ha arribat a l’etapa final empatat amb Zubeldia, a qui avui ha tret gairebé set minuts amb aquesta última urgència final. «Hem agafat un bon ritme per començar la pretemporada», comentava el flamant vencedor de la carrera, segon aquest divendres en la ràpida etapa final, de 77,5 quilòmetres. El ciclista de Baza té al cap la Copa del Món, que comença al maig, i, a llarg termini, els Jocs Olímpics de París el 2024.

La competició femenina l’ha dominat de principi a final la corredora il·licitana Ariadna Ródenas, que suma la Neom Titan Desert a la seva recent victòria en duo mixt en la Titan Desert Almeria i al primer lloc que va obtenir en l’edició del 2021 de la mateixa competició al Marroc.