MUNDIAL QATAR

Un espontani irromp en el Portugal-Uruguai amb una bandera LGTBI

Ha passat en el minut 53 del partit, en un context de repressió de Qatar a les persones LGTBI

1
Sergio R. Viñas

Un espontani ha irromput en el Portugal-Uruguai que es disputa aquest dilluns a l’estadi Lusail amb una bandera arc de Sant Martí, representativa dels drets de les persones LGTBI. Ha passat durant el minut 51 del partit, amb 0-0 al marcador.

L’aficionat, un home, portada a més una samarreta amb altres missatges reivindicatius. A la seva esquena porta inscrit ’Respect for iranian women’ (Respecte per a les dones iranianes) i al frontal ‘Save Ukrania’ (Salveu Ucraïna) amb el logotip de Superman.

La retransmissió televisiva ha evitat enfocar-lo, com passa sempre amb els espontanis (aquest és el primer del Mundial). Ell ha corregut des del centre del camp cap a la porteria defensada per Portugal i ha sigut reduït per empleats de seguretat i evacuat del terreny de joc.

La protesta es produeix en un context de repressió als drets LGTBI per part de Qatar i consentit per la FIFA. També en el del veto del màxim organisme del futbol mundial que els capitans de diverses seleccions europees portin el braçalet de ‘One Love’.