Lliga de Campions (2-4)

El Barça s’acomiada amb un triomf d’una trista Champions

AFP/JOE KLAMAR

El Barça s’acomiada amb un triomf d’una trista Champions

4
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

No va ser una nit tranquil·la per al Barça. Ni tan sols guanyant una fortuna en temps de crisi (2,8 milions d’euros) amb el seu triomf sobre el Viktoria Pilsen gràcies als dos gols de Ferran Torres, l’altre nou de Xavi. Gens tranquil·la perquè defensivament va tornar a ser transparent l’equip blaugrana consolidat, això sí, en el bon partit d’Iñaki Peña, el porter que projecta seguretat després de la immensa ombra que deixa sempre Ter Stegen. Tranquil·la no va ser perquè primer se li van esquinçar els músculs a Kessié i després a Pablo Torre, que no va poder ni celebrar el seu primer gol com a blaugrana perquè efectuat el cop amb l’esquerra es va lesionar i va haver d’abandonar coixejant la gespa.

Era un Barça experimental amb una barreja de ‘vaques sagrades’, com Piqué i Alba, instal·lats ja definitivament al furgó de suplents, i joves com Pablo Torre o Iñaki Peña que sortien, i per primera vegada, a la titularitat. Un Barça per acomiadar-se de la Champions al camp més petit que hagi jugat mai de la gran competició continental. Ni 12.000 persones caben al Doosan Arena com a avançament del que li espera a l’equip de Xavi a partir del 2023, desterrat, i pel seu mal fer, la condemna de l’Europa League.

El partit va començar amb energia amb Kessié transformat al mig centre d’un equip amb un atac també suplent on Ferran Torres ja ha sigut investit com el ‘nou’ suplent escortat per Raphina (extrem dret) i Ansu Fati (extrem esquerre). Tot i que la nit convidava a l’ensopiment i la desídia perquè era el trist comiat a l’elit, el Barça es va prendre seriosament el partit, tot i que després entrés en els tradicionals minuts caòtics. Només faltaria després de l’erràtic pas per una fase de grups que ha denunciat els problemes estructurals de l’equip.

Robatori i gol

Als sis minuts ja guanyava gràcies al gol de Marcos Alonso, transformat de forma definitiva en central. Va néixer la jugada en un robatori de l’exdefensa del Chelsea, qui després va seguir educadament la trajectòria de la pilota amb la fe d’un ‘caçagols’ després d’un tímid xut d’Ansu Fati, que es va burlar del cos i de les mans de Stanek, un porter que va ser desassenyat. Qui la va encertar va ser Marcos Alonso, premiat per la seva perseverança que li va permetre arribar just a temps per empènyer la pilota al fons de la xarxa. Inici i final del 0-1.

Després, va decaure el partit perquè el Viktoria Pilsen, el penúltim pitjor equip de la Champions, va saber aprofitar les seves escasses virtuts. ¿Quines? Les accions a pilota parada com una falta lateral rematada de cap per Chory, escopida violentament pel travesser del debutant Iñaki Peña, que va deixar una parada decisiva davant Kalvach, a qui va escurçar l’espai i va intimidar amb el seu cos.

12 gols encaixats

Ansu ho va intentar. Sense encert, però va ser present a diverses accions perilloses, amb Jordi Alba atacant amb precisió la banda esquerra perquè va servir dos centres amb tota la intenció del món. Al primer no va arribar Ferran Torres; al segon, tampoc va arribar Ansu. I al tercer, sí que va arribar i va rematar bé Ferran per certificar el 0-2 quan expirava la primera meitat.

Però ni així va tenir una nit tranquil·la el Barça perquè a la segona meitat va cometre errors defensius que van permetre a Chory acreditar la debilitat de l’estranya parella de centrals integrada per Piqué, que lluïa el braçalet de capità, i Marcos Alonso. Fins a 12 gols ha encaixat l’equip de Xavi en aquesta depriment fase de grups que l’ha enviat a la segona divisió europea, un lloc que desgraciadament ja coneix massa bé.

Va acabar el Barça defensant-se, però de mala manera, a la seva àrea pròpia (va rebre 22 rematades), símptoma que no és capaç de tenir el control dels partits ni marcant fins a quatre gols fora de casa. Els diners ja són a la caixa, però aquesta imatge final a Pilsen revela que l’equip de Xavi té molta feina per fer encara. Massa per a un grup al qual li toca malviure a l’Europa League, desallotjat de l’elit.

La fitxa tècnica

Viktoria Pilsen: Stanek (4), Holik (4), Hejda (5), Pernica (4), Jemelka (5), N’Diaye (5), Kalvach (6), Jirka (5), Vlkanova (6), Pilar (5) i Chory (6). Entrenador: Michal Bílek (5). Canvis: Butxa (5) per N’ Diaye (m. 57); Havel (5) per Jemelka (m. 57), Cermak (s. q.) per Kalvach (m. 78); Akpan Bassey (s. q.) per Chory (m. 78); Kronus (s. q.) per Pilar (m. 88).

Notícies relacionades

Barça: Iñaki Peña (6), Bellerín (4), Piqué (5), Marcos Alonso (6), Alba (7), Gavi (5), Kessié (5), Pablo Torre (4), Raphinha (6), Ferran Torres (7) i Ansu Fati (5). Entrenador: Xavi Hernández (6) Canvis: Balde (6) per Alba (m. 57); Marc Casadó (6) per Kessié (m. 67); Álvaro Sanz (6) per Pablo Torre (m. 77); Dembélé (5) per Raphinha (m. 77).

Gols: 0-1, Marcos Alonso (m. 6); 0-2, Ferran Torres (m. 44); 1-2, Chory (m. 51, de penal); 1-3, Ferran Torres (m. 53; 2-3, Chory (m. 63: 2-4, Ferran Torres (m. 74).

Actualitzar

Fa 531 dies

El Ajax y el Sporting de Lisboa jugarán también la Europa League procedente de la Champions.

Fa 531 dies

Ferran Torres, elegido MVP del partido. "Ha sido una buena victoria para ganar confianza. Ahora nos queda ir a por todas en la Europa League y en la Liga"

Fa 531 dies

¡FINAL DEL PARTIDO! El Barça cierra la Champions con un triunfo en la República Checa (2-4)

Fa 531 dies

M. 93: Buena imagen del Viktoria en sus últimos minutos en la Champions. Está buscando el tercero con ganas.

Fa 531 dies

M. 92: Amarilla para Ferran Torres por un agarrón.

Fa 531 dies

M. 92: Marc Salvadó torpedea otro disparo del Viktoria.

Fa 531 dies

M. 91: Piqué tapona un ataque local.

Fa 531 dies

CUATRO MINUTOS DE AÑADIDO en la República Checa.

Fa 531 dies

M. 89: Nueva ocasión para los checos, que acaban disparando por encima del larguero.

Fa 531 dies

M. 88: Último cambio en el Viktoria Pilsen. Entra en el campo Pilar.

Fa 531 dies

M. 85: Falta sobre Ferran Torres, que llevaba tiempo sin aparecer.

Fa 531 dies

M. 82. Obús al poste del Viktoria Pilsen, que ha hecho daño al Barça con poco fútbol.

Fa 531 dies

M. 78: Dos cambios más en el Viktoria Pilsen. Entran Cermak y Bassey, que suple al bigoleador Chory.

Fa 531 dies

M. 76. El joven centrocampista cántabro no ha podido ni celebrar el gol. Abandona el campo en camilla y le sustituye Álvaro Sanz, mientras Dembélé entra por Raphinha.

Fa 531 dies

Fa 531 dies

Los dos cambios del Barça tienen 19 años: Balde y Marc Casadó. También sigue Gavi, con 18 años, y Pablo Torre, de 19. Sin olvidarnos de Ansu Fati (20), del que se esperaba más en el partido.

Fa 531 dies

M. 65: Kessié se rompe en los isquios. Lesión muscular del centrocampista. Lo sustituye Marc Casadó, otro de los canteranos.

Fa 531 dies

M. 63: ¡GOL DEL VIKTORIA PILSEN! Chory marca de nuevo con un cabezazo.

Fa 531 dies

M. 62: Jugada de Gavi que acaba con un centro-chut desviado.

Fa 531 dies

M. 59: Córner botado por los checos que acaba cabeceando fuera Hejda.

Fa 531 dies

M. 58: Buena diagonal de Bellerín, que acaba disparando flojo.

Fa 531 dies

M. 54: ¡GOOOOL DEL BARÇA! Ferran Torres firma su segundo gol tras una buena combinación con Raphinha.

Fa 531 dies

Es el primer gol en la Champions del delantero del Viktoria, pichichi de su equipo en la Liga.

Fa 531 dies

M. 51: GOL DEL VIKTORIA PILSEN. Chory transforma el penalti (1-2).

Fa 531 dies

M. 49: PENALTI PARA EL VIKTORIA PILSEN. Marcos Alonso no despeja bien y Pablo Torre acaba cometiendo la pena máxima. Amarilla para el cántabro.

Fa 531 dies

M. 48: Balde calienta ya en la banda. Tiene pinta de que será la primera sustitución del Barça.

Fa 531 dies

M. 48: El equipo checo ha iniciado la segunda parte con tremenda intensidad. Deben ir con cuidado los jugadores azulgranas.

Fa 531 dies

M. 47: Amarilla para Ndiaye por un duro golpe a Pablo Torre, que se queda tendido en el césped.

Fa 531 dies

¡EMPIEZA LA SEGUNDA PARTE! De momento no hay cambios en el Barça.

Fa 531 dies

En el otro partido del grupo, el Bayern vence al Inter al descanso (1-0), por lo que completaría un pleno de victoria en la primera fase, algo que solo está al alcance del Nápoles, que de momento empata en Liverpool.

Fa 531 dies

El Barça llega al ecuador del duelo con un 74% de posesión. Fue superior el cuadro azulgrana, pero los checos también tuvieron ocasiones para marcar.

Fa 531 dies

DESCANSO EN LA REPÚBLICA CHECA. El Barça domina por 2-0 con goles de Marcos Alonso y Ferran Torres

Fa 531 dies

M. 45. GOOOOOOOL DE FERRAN TORRES. El VAR valida la posición de Alba, que asistió al valenciano para marcar el segundo.

Fa 531 dies

M. 44: Gol anulado a Ferran Torres fuera de juego de Alba. Veremos el VAR, puede estar en posición correcta

Fa 531 dies

M. 41: Amarilla para Gavi por una dura entrada. No baja el pistón el joven azulgrana, el mejor del Barça en esta primera parte.

Fa 531 dies

M. 40: Ferran Torres dispara mal en una contra iniciada con una gran recuperación de Gavi.

Fa 531 dies

M. 39: Ocasión clara de los checos, aunque la acción estaba anulada por fuera de juego. Está dejando huecos la defensa azulgrana.

Fa 531 dies

M. 37: Nueva falta sufrida por Gavi, el centrocampista más activo del Barça.

Fa 531 dies

M. 35: Gavi recibe una falta y un golpe tras un buen gesto técnico del canterano, siempre peleón.

Fa 531 dies

M. 33: Ansu Fati acaricia el segundo tras un buen centro de Alba por la izquierda.

Fa 531 dies

M. 30: Iñaki Peña evita el empate checo con una buena parada.

Fa 531 dies

M. 27: Doble córner del Viktoria Pilsen, que disfruta ahora de sus mejores minutos.

Fa 531 dies

M. 24: Ansu Fati dispara alto tras un pase de Bellerín.

Fa 531 dies

M. 24: Piqué se anima con un disparo lejano que repele sin problemas el meta.

Fa 531 dies

Fa 531 dies

M. 18. El Viktoria Pilsen suma ya 21 goles en contra en la fase de grupos. El récord lo tiene el Bate Borisov con 24. Veremos si el Barça contribuye a batir ese registro.

Fa 531 dies

M. 15. El Barça domina a placer. Esperar que el Viktoria Pilsen puntuara ante el Inter era realmente una utopía.

Fa 531 dies

Es el primer tanto de Marcos Alonso con la camiseta azulgrana.

Fa 531 dies

M. 6. ¡GOL DEL BARÇA! Marcos Alonso empuja a la red un remate de Ansu Fati que no detiene bien el portero.

Fa 531 dies

M. 4. Remate tibio del Viktoria Pilsen. Para sin problemas Iñaki Peña.

Fa 531 dies

M. 2. Primera ocasión del Barça: Ferrran Torres no llega por poco a un buen centro.

Fa 531 dies

M. 1. Kessié ejerce de pivote defensivo en el lugar habitual de Busquets.

Fa 531 dies

¡Comienza el partido en la República Checa! Saca de centro el Barça.

Fa 531 dies

Piqué ejerce de capitán en el Barça. A punto de empezar el choque.

Fa 531 dies

¡Suena el himno de la Champions! Será la última vez que lo escuchen en esta temporada tanto el Viktoria Pilsen como el Barça, que pasará a jugar la Europa League.

Fa 531 dies

Saltan los jugadores al terreno de juego del estadio checo, que presenta una gran entrada con más 11.000 espectadores.

Fa 531 dies

Pablo Torre disputará su primer partido oficial como titular en el Barça. Ya tuvo minutos en la Liga contra el Athletic y en Europa contra el Bayern y el Viktoria en Barcelona.

Fa 531 dies

El Atlético, fuera de Europa

El equipo rojiblanco cae en Oporto (2-1) y confirma su desastre. Acaba último de grupo y ni siquiera jugará la Europa League, cosa que hará el Leverkusen. Los lusos finalizan primeros de grupo y el Brujas pasa a octavos como segundo.

Fa 531 dies

Finaliza el partido en Leverkusen con empate a cero entre el Bayer y el Brujas. El equipo de Xabi Alonso jugará la Europa League si el Atlético no logra un milagro en la recta final en Oporto.

Carregar més