QUARTARARO ACABA AL PODI

Bagnaia guanya i deixa la conquesta del títol per a València

  • El líder de Ducati, que va mantenir, de nou, un gran duel amb el seu compatriota Bastianini (2n), va acabar conquistant el seu setè gran premi i supera ja per 23 punts Quartararo, que va acabar al podi, i va evitar la coronació de ‘Pecco’

Bagnaia guanya i deixa la conquesta del títol per a València

ALEJANDRO CERESUELA

4
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

No ho va aconseguir Àlex Espargaró (Aprilia), que després d’un cap de setmana horrible es va acomiadar de lluitar pel títol mundial de Moto GP, però sí que ho va aconseguir, fins i tot amb una falange del dit del mig esquerre trencat, el campió Fabio Quartararo (Yamaha), que amb la seva tercera posició al Gran Premi de Malàisia, guanyat també, com els de Jerez, Mugello, Assen, Silverstone, Spielberg i San Marino per l’italià ‘Pecco’ Bagnaia, col·loquen el líder de Ducati davant l’oportunitat somiada de conquerir, 15 anys després, el títol mundial de pilots de Moto GP per a la firma italiana de Borgo Panigale a l’última cita de l’any, a Cheste (València). Ducati fa 15 anys que no guanya el Mundial gran de pilots i ho va fer, el 2007, amb l’australià Casey Stoner.

Nervis a Ducati

La carrera, que va començar sent dominada de manera brutal pel ‘poleman’ Jorge Martín (Ducati), que acabaria caient una vegada més, va quedar en mans de Bagnaia i el seu compatriota Enea Bastianini, que no va voler guanyar la prova malgrat que, a l’equador de la prova, la ‘Bestia’ li va demostrar a ‘Pecco’ que podia guanyar-la, posant-se líder del gran premi. Van ser uns moments estremidors al box de l’equip Ducati Corse, ja que els tres caps Paolo Ciabatti, Davide Tardozzi i l’enginyer Gigi Dall’Igna no deixaven de parlar i reunir-se per decidir si li enviaven una ordre o no a Bastianini perquè deixés de lluitar per la victòria.

El cert és que Bagnaia, que va realitzar, segons va confessar al final de la carrera «la millor sortida de la meva vida, ja que vaig sortir des de la meitat de la graella i en la primera corba, ja era segon», mai li va perdre la cara a la carrera i va mantenir el seu pols amb Bastianini, que, al final, va reconèixer, potser per no posar-se en embolics, ja que serà el company de ‘Pecco’ a l’equip oficial Ducati Corse la temporada vinent, que en les dues últimes voltes li faltava adherència al seu pneumàtic posterior.

Polèmic Bastianini

L’altra possibilitat, guanyant ja Bagnaia, que tenia el líder de la firma de Borgo Panigale per conquerir avui el títol a Sepand era que el seu amic Marco Bezzecchi, amb la vuitena Ducati ‘Desmosedici’ de la graella, pogués atrapar un extraordinari ‘Diablo’, que, igual com Bagnaia, també havia fet una gran sortida i viatjava en la tercera posició de la carrera. Bezzecchi ho va intentar amb totes les seves forces, ja que un avançament seu, és a dir, convertint-se en el tercer inquilí del podi i relegant Quartararo a la quarta posició, hagués coronat el seu amic ‘Pecco’, però Quartararo va defensar el bronze amb totes les seves forces i dolor, ja que el seu dit no va deixar de torturar-lo durant les 20 voltes de la carrera.

«Estic molt orgullós del que he fet, tot i que sé que tinc molt poques possibilitats de renovar el títol a València, ja que a ‘Pecco’ (Bagnaia) li és suficient amb acabar entre els 13 primers per proclamar-se campió i treure’m el meu ceptre, però aconseguir que el Mundial es decideixi en l’última prova crec que ja és, amb aquesta moto, una heroïcitat, la veritat. Sí, sí, soc molt feliç, ja que el Mundial i la nostra temporada es mereixia que el títol es decidís l’últim dia», va comentar Quartararo abans de pujar al podi.

Bagnaia, tot controlat

«Per descomptat que hi havia opcions de guanyar el títol aquí, ¡és clar que sí!, però nosaltres, en el si de l’equip, sempre hem treballat pensant que havíem de córrer amb cap, ja que teníem no una sinó dues oportunitats i serà en la segona, sí, l’última, en què ens ho jugarem tot, però amb un marge molt, molt superior, al d’avui», va comentar Bagnaia, sota el podi. «Ha sigut, repeteixo, la millor sortida de la meva vida i, després, quan he vist que era impossible seguir el ritme del Jorge (Martín), que ha acabat a terra, he decidit aguantar i barallar-me amb l’Enea (Bastianini), que és i serà un rival dur l’any vinent. Repeteixo, estic molt, molt, feliç i mirarem de conquistar el títol a València».

Notícies relacionades

Marc Márquez (Honda), que sortia des de la primera fila però ja va comentar ahir que estava fins i tot sorprès del seu temps en la ‘quali’, va encertar de ple amb el seu pronòstic malgrat mantenir-se en les primeres posicions durant bona part de les 20 voltes del gran premi. MM93 va dir que «la nostra posició aquí serà entre el setè i desè, totes les altres coses serien un regal». I, sí, el noi de Cervera (Lleida) va acabar el setè, per darrere d’Àlex Rins (Suzuki), que va fer una altra bona carrera i va acabar cinquè, mentre que el més gran dels Espargaró es va acomiadar de la baralla pel títol de Moto GP a l’acabar desè.

Mundial de Moto GP: 1. ‘Pecco’ Bagnaia (Itàlia), 258 punts; 2. Fabio Quartararo (França), 235; 3. Àlex Espargaró (Espanya), 212; 4. Enea Bastianini (Itàlia), 211 i 5. Jack Miller (Austràlia), 189.

Temes:

Motos